Wil je het even iets rustiger aandoen met de koolhydraten? Dan is dit de perfecte lunch voor jou. Eet deze luchtige naturel omelet met lekker veel groenten, dan kom je zeker aan die dagelijkse 250 gram!
Naturel omelet met groenten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk of bouillon
- Eikruiden
- Boter of een scheutje olijfolie
Bereiding
- Stap 1 Verwarm een koekenpan even ‘droog’.
- Stap 2 Klop de eieren los met de melk of bouillon en voeg eikruiden naar smaak toe.
- Stap 3 Verwarm de boter of olijfolie in de pan. Zorg dat de hele bodem en de wanden van een pan een vetlaagje krijgen.
- Stap 4 Giet het eimengsel in de pan en schuif met een omeletspatel steeds het gestolde ei naar het midden.
- Stap 5 Prik met een vork gaatjes tot er geen vloeibaar ei meer over is.
- Stap 6 Bak de naturel omelet aan de onderkant goudbruin en serveer hem met lekker veel groenten, zoals kerstomaatjes en een halve avocado.
Wanneer je een omelet maakt, reken je altijd één ei per persoon + één ei voor de pan. En die eikruiden? Die maak je natuurlijk lekker zelf.
Foto via Shutterstock.