Gratis haakpatroon voor eierschort

Gratis haakpatroon voor eierschort

Een tijd terug postte we op social media een foto van een schort om eieren mee te rapen. Het bleek een zeer populair item. Dus nu we een gratis haakpatroon voor een eierschort hebben ontdekt, delen we het graag met je. Leuk: er is ook een kindervariant!

Dit eierschort is natuurlijk ideaal als je zelf kippen houdt of stiekem droomt van een achtertuin vol kippen. Maar als je van haken houdt, is het ook een leuk om ‘m te maken en aan een ander cadeau te doen.

Blogger ontwierp eierschort voor vriendin

Blogger Ashlea Konecny van HeartHookHome bedacht haar versie van de eierschort voor haar vriendin Cassy. Ze vertelt Martha Stewart Living: “Cassy houdt ruim dertig kippen. Om het rapen van grote hoeveelheden eieren wat leuker en makkelijk te maken besloot ik een nieuw patroon voor haar te ontwerpen. Overigens kun je de schort natuurlijk ook voor andere zaken gebruiken, zoals huishoudelijke spullen of gereedschap. Volgens mijn zoontje is het schort uitermate geschikt om zijn legoblokjes in te bewaren tijdens het bouwen.”

Gratis haakpatronen eierschort

Konecny biedt het haakpatroon en stappenplan voor het eierschort gratis aan op haar website. Er is ook een gratis haakpatroon voor een eierschort voor kinderen op de site te vinden. Wil je een reclamevrij patroon, dan kun je het voor een luttel bedrag kopen via haar Etsy-pagina. Daar verkoopt ze ook andere patronen.

 

Foto’s via HeartHookHome.


Related Posts

Eieren uitblazen: zó doe je dat

Eieren uitblazen: zó doe je dat

Eieren horen bij Pasen en dus ook in de paasboom. Maar wanneer je je versierde eieren volgend jaar ook nog wilt gebruiken, dan kun je maar beter uitgeblazen eieren nemen. Die zijn een stuk lichter, je kunt ze makkelijker ophangen en ze bederven tenminste niet. […]

Vouw een origami kip in 5 minuten

Ook als je maar een paar minuten hebt, kun je iets leuks fabriceren. Deze kip van origami bijvoorbeeld. Het kost maar vijf minuten om ‘m te maken. Check de video en download het handige stappenplan. Wat heb je nodig? Een blanco vierkant papiertje of vouwblaadje […]