Paasmandje knutselen van een eierdoos

Paasmandje knutselen van een eierdoos

De lente is volop losgebarsten, overal zie je narcissen en zelfs al tulpen staan. En de temperatuur gaat omhoog. Een goed moment om met de kinderen een paasmandje te knutselen van een eierdoos.

Eieren horen natuurlijk bij Pasen. Veel kinderen vinden het leuk om verstopte eieren te zoeken. Helemaal leuk als ze daar een eigen mandje bij hebben natuurlijk! Wij zijn hier thuis – bij Juf Maike – dol op chocolade eieren, dus die verstoppen we graag in de tuin. De kinderen spelen ook graag met plastic eieren en daar kunnen ze zo’n paasmandje ook goed voor gebruiken. Tijd om te knutselen voor Pasen dus!

Paasmandje maken

Een paasmandje is heel makkelijk te maken van een eierdoos. Zorg voor eentje met zes eieren, die houden wat jongere kinderen wat makkelijker vast. Oudere kinderen kunnen ook prima met een doos van tien eieren overweg.

Benodigdheden voor het paasmandje

  • Eierdoos
  • Verf
  • Kwast
  • Schaar
  • Gekleurd papier
  • Lijm
  • Nietmachine
  • Krant of tafelzeil

Voorbereiden

Leg een krant of tafelzeil onder de eierdoos als je gaat verven. Laat je kind een of meerdere kleuren kiezen voor de onderkant van het doosje. Knip het doormidden, zodat je twee helften hebt. Knip vervolgens de puntjes van de middenstukken af. Hier kun je leuke bloemetjes van maken.

Werkwijze

Knip de puntjes van de middenstukken in, zodat het op een narcis lijkt. Deze kun je eerst verven met geel bijvoorbeeld. Leg de bloemetjes weg om later op het paasmandje te nieten.
Verf de gehele kant van de eierdoos waar de eieren in passen. Alleen de onderkant hoeft niet per se, anders plakt het doosje vast. Laat het vervolgens goed drogen. In de tussentijd kun je met de kinderen versieringen maken voor het hengsel van het doosje of eventueel het voor op het paasmandje zelf.
Wij maakten bloemetjes van de bovenkant van de eierdoos. En vlinders van gekleurd papier.

Als het paasmandje droog is, knip je een strook gekleurd papier. Deze niet je aan de weerszijden van het paasmandje vast. Hierop kun je de versieringen nieten en plakken. Klaar is je paasmandje!

Lees ook:

Tekst & foto’s: Juf Maike.


Related Posts

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

Eieren zoeken is misschien wel een van de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen. Met deze vijf tips pak je het eieren zoeken net even anders aan en wordt het nóg leuker.

Waarom verstoppen we eieren met Pasen?

Waarom verstoppen we eieren met Pasen?

Eieren verstoppen met Pasen is traditie. Vroeger zat er nog een opvoedkundig tintje aan, tegenwoordig gaat het vooral om de lol van het verstoppen en zien of de kinderen ze vinden. Maar waarom verstoppen we eigenlijk eieren met Pasen?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.