Gevulde avocado met ei uit de oven

Gevulde avocado met ei uit de oven

Avocado. Wie is er nu niet dol op? Wij zijn in ieder geval fan, zeker wanneer je ‘m vult met een eitje. Doe deze gevulde avocado’s even de oven in en je hebt een gezonde lunch of een makkelijke avondmaaltijd. Boordevol eiwitten en gezonde vetten. 

Avocado wordt wel eens gezien als superfood. Zo ver willen wij niet gaan, maar lekker en romig is de avocado zeker. Met met ei gevulde avocado’s, zet je een gezonde vegetarische lunch op tafel. En als je er een salade bij serveert, is dit gerecht ook prima voor het avondeten. Als je er van houdt, kun je er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen raspen voor je de avocado’s in de oven doet. Ze zijn ook lekker met reepjes ham en een beetje bieslook. Je kunt deze gevulde avocado’s als ze uit de oven komen gewoon uitlepelen. Ze worden trouwens ook wel eens ‘duivelse avocado’s’ genoemd.

Gevulde avocado met ei uit de oven

21 mei 2018
: 4
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 grote, rijpe avocado's,
  • 4 kleine eieren
  • Chilipeper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze nog een beetje verder uit, anders past het eitje er niet in.
  • Stap 3 Strooi wat chilipeper en zout in de holte van de avocado.
  • Stap 4 Breek een eitje in ieder helft van de avocado en leg ze in een ovenschaal.
  • Stap 5 Besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Stap 6 Bak de avocado’s in 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Stap 7 De gevulde avocado is klaar als het eitje gestold is.

Lekker? Probeer ook deze pittige avocadotoast met spiegelei eens!

 

Foto via Shutterstock.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]

Tiroler Gröstl met portobello-‘spekjes’ en gebakken ei

Tiroler Gröstl met portobello-‘spekjes’ en gebakken ei

Gröstl staat bekend als hét nationale gerecht van Tirol en is een favoriet van heel veel wintersporters. Niet gek, want deze Oostenrijkse klassieker is een lekker stevige maaltijd die het goed doet op de berg. Deze vegavariant met ‘spekjes’ van portobello is simpel en hartstikke […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.