Avocado. Wie is er nu niet dol op? Wij zijn in ieder geval fan, zeker wanneer je ‘m vult met een eitje. Doe deze gevulde avocado’s even de oven in en je hebt een gezonde lunch of een makkelijke avondmaaltijd. Boordevol eiwitten en gezonde vetten.
Avocado wordt wel eens gezien als superfood. Zo ver willen wij niet gaan, maar lekker en romig is de avocado zeker. Met met ei gevulde avocado’s, zet je een gezonde vegetarische lunch op tafel. En als je er een salade bij serveert, is dit gerecht ook prima voor het avondeten. Als je er van houdt, kun je er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen raspen voor je de avocado’s in de oven doet. Ze zijn ook lekker met reepjes ham en een beetje bieslook. Je kunt deze gevulde avocado’s als ze uit de oven komen gewoon uitlepelen. Ze worden trouwens ook wel eens ‘duivelse avocado’s’ genoemd.
Gevulde avocado met ei uit de oven
Ingrediënten
- 2 grote, rijpe avocado's,
- 4 kleine eieren
- Chilipeper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Stap 2 Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze nog een beetje verder uit, anders past het eitje er niet in.
- Stap 3 Strooi wat chilipeper en zout in de holte van de avocado.
- Stap 4 Breek een eitje in ieder helft van de avocado en leg ze in een ovenschaal.
- Stap 5 Besprenkel met een beetje olijfolie.
- Stap 6 Bak de avocado’s in 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Stap 7 De gevulde avocado is klaar als het eitje gestold is.
Lekker? Probeer ook deze pittige avocadotoast met spiegelei eens!
Foto via Shutterstock.