Sinds Heel Holland Bakt, kent iedereen de kiekeboe taart. Maar dat kan ook met cake natuurlijk. Probeer het eens met deze kiekeboe paascake met chocoladehaas!
Kiekeboe taart of peekaboo cakes zoals ze ook wel genoemd worden, zijn simpelweg taarten of cakes die eenmaal opengesneden een verrassing blijken te bevatten. Dit kan een geheime voorraad snoepjes zijn, maar meestal is het een kleurrijke tekening in het beslag of deeg. Dat is ook het geval bij deze kiekeboe paascake, waarin een chocoladehaas verstopt zit. Maken lijkt ingewikkeld, maar is een stuk makkelijker dan je denkt. Dat is een leuke verrassing met Pasen!
Kiekeboe paascake met chocoladehaas

Ingrediënten
- 8 eieren
- 500 gram bloem
- 500 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 400 gram suiker
- 100 ml melk
- 50 gram cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- Cakeblik
- Steker in de vorm van een haas
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Stap 2 Meng de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker in een grote kom.
- Stap 3 Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg toe.
- Stap 4 Breek de eieren en voeg ze toe. Giet de melk erbij.
- Stap 5 Meng alles met de handmixer tot een gladde massa.
- Stap 6 Verdeel het beslag in tweeën en voeg aan één helft de cacaopoeder toe.
- Stap 7 Doe het chocoladebeslag in een ingevet cakeblik en bak de cake in circa 60 graden gaar. Controleer dit door te checken of een satéprikker er droog uitkomt.
- Stap 8 Laat de cake afkoelen en snijd hem in dunne plakken.
- Stap 9 Steek met de steker haasjes uit de cake.
- Stap 10 Was het cakeblik en vet opnieuw in. Zet de chocoladehaasjes in een rij in een cakeblik op de bodem, strak tegen elkaar aan.
- Stap 11 Giet de andere helft van het beslag in het bakblik, over de chocoladehaasjes. Zorg dat de haasjes helemaal bedekt zijn.
- Stap 12 Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten.
- Stap 13 Laat de kiekeboe paascake afkoelen en snijd hem voorzichtig aan. Nu zie je de haasjes in de cake.
Het uitsteekvormpje van een paashaas vind je in de betere kookwinkel of online. Je kunt natuurlijk ook een ander vormpje gebruiken; een paasei bijvoorbeeld. En – doe ’ns gek – bak er ook eens paaskoekjes mee!
Tip: in onze paasspecial vind je nog veel meer lekkere recepten!
Foto via Shutterstock.