Nederlander eet de helft meer eieren met Pasen

Nederlander eet de helft meer eieren met Pasen

In het Paasweekend eten Nederlanders 2,9 eieren per persoon, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Dat is gemiddeld een eitje extra. 

In een gewoon weekend eten Nederlanders gemiddeld 1,8 eieren per persoon. Uit onderzoek in opdracht van eiermerk Blije Kip blijkt dat dat in het paasweekend stijgt naar 2,9 eieren per persoon. De Nederlander eet dus de helft meer eieren met Pasen.

Flinke uitschieters naar boven

Dit is natuurlijk een gemiddelde, want er zijn flinke uitschieters naar boven. Ruim één op de vijf mensen eet 4 eieren. En 2 procent van de mannen eet in het paasweekend zelfs 8 eieren. 

Zachtgekookt is favoriet

De onderzoekers vroegen ook naar hóe mensen hun eieren het liefst eten. Wat blijkt? Het liefst eten we ons ei zachtgekookt (31 procent), gevolgd door gebakken (29 procent) en hardgekookt (18 procent).

Verschil tussen mannen en vrouwen

Wel bleken er een groot verschil tussen de seksen te bestaan.  Een zachtgekookt ei is favoriet bij 36 procent van de vrouwen, tegen slechts een kwart bij mannen. De grootste groep mannen (36 procent) kiest voor een gebakken eitje tegen ruim een op de vijf vrouwen. Mannen zien hun ei het liefst gebakken aan één kant, het zogeheten spiegelei. Vrouwen hebben een lichte voorkeur voor doorbakken.

Het onderzoek werd gedaan door Factsnapp onder 400 Nederlanders.

Lees ook: waarom blijven geverfde paaseieren zo lang houdbaar?


Nieuwsbericht van 08-04-2020. Bron: Levensmiddelenkrant. Foto via Pixabay.


Related Posts

Coop roept eieren terug

Coop roept eieren terug

Coop roept klanten op bij hen gekochte scharreleieren met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk terug naar de winkel te brengen. Dit omdat de houdbaarheidsdatum niet klopt.

Mysterie: waar zijn de kleine eierdozen in de supermarkt gebleven?

Mysterie: waar zijn de kleine eierdozen in de supermarkt gebleven?

Wij hebben er niet zo’n last van, maar voor mensen die minder eieren eten is het wellicht wél vervelend: in de meeste supermarkten worden geen kleine eierdozen met vier eieren meer verkocht. Hoe komt dat?