Nederlander eet de helft meer eieren met Pasen

Nederlander eet de helft meer eieren met Pasen

In het Paasweekend eten Nederlanders 2,9 eieren per persoon, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Dat is gemiddeld een eitje extra. 

In een gewoon weekend eten Nederlanders gemiddeld 1,8 eieren per persoon. Uit onderzoek in opdracht van eiermerk Blije Kip blijkt dat dat in het paasweekend stijgt naar 2,9 eieren per persoon. De Nederlander eet dus de helft meer eieren met Pasen.

Flinke uitschieters naar boven

Dit is natuurlijk een gemiddelde, want er zijn flinke uitschieters naar boven. Ruim één op de vijf mensen eet 4 eieren. En 2 procent van de mannen eet in het paasweekend zelfs 8 eieren. 

Zachtgekookt is favoriet

De onderzoekers vroegen ook naar hóe mensen hun eieren het liefst eten. Wat blijkt? Het liefst eten we ons ei zachtgekookt (31 procent), gevolgd door gebakken (29 procent) en hardgekookt (18 procent).

Verschil tussen mannen en vrouwen

Wel bleken er een groot verschil tussen de seksen te bestaan.  Een zachtgekookt ei is favoriet bij 36 procent van de vrouwen, tegen slechts een kwart bij mannen. De grootste groep mannen (36 procent) kiest voor een gebakken eitje tegen ruim een op de vijf vrouwen. Mannen zien hun ei het liefst gebakken aan één kant, het zogeheten spiegelei. Vrouwen hebben een lichte voorkeur voor doorbakken.

Het onderzoek werd gedaan door Factsnapp onder 400 Nederlanders.

Lees ook: waarom blijven geverfde paaseieren zo lang houdbaar?


Nieuwsbericht van 08-04-2020. Bron: Levensmiddelenkrant. Foto via Pixabay.


Related Posts

60 procent Nederlanders eet dubbel zoveel eieren met Pasen (en het liefst een spiegelei)

60 procent Nederlanders eet dubbel zoveel eieren met Pasen (en het liefst een spiegelei)

Bijna 6 op de 10 Nederlanders eet met Pasen meer eieren dan tijdens andere weekenden. De meesten daarvan eten ongeveer 2x zoveel eieren dan normaal (45 procent) en 14 procent zelfs 3x zoveel. Als Nederlanders de vraag krijgen hoe zij hun eitje het liefste eten, […]

Paasboom do’s en don’ts

Paasboom do’s en don’ts

Steeds meer mensen zetten een paasboom. Meestal gaat het daarbij om een bos wilgentakken of krulhazelaar in een grote vaas met allerlei kleurige paasversieringen, zoals uitgeblazen eieren. Waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Is er een vaste dag om de paasboom op te zetten? En […]