Kippenboeren verdienen onze steun!

Kippenboeren verdienen onze steun!

Wekenlang beheerste de fipronil-affaire het nieuws, maar inmiddels liggen de eieren weer in de winkels. Voor de consument lijkt alles weer koek en ei. Maar voor de betrokken pluimveeboeren is dat echt anders.

Teken de petitie en help onze pluimveeboeren het hoofd boven water te houden!

Voor pluimveeboeren die ongewild betrokken waren bij de fipronil-affaire is is het leed nog lang niet geleden. Ze zijn nog steeds bezig met ruien en/of ruimen van de kippen en schoonmaken van de stallen. Het is maar de vraag of ze alle stress en onzekerheid te boven zullen komen en of ze het financieel kunnen dragen. Want de demissionaire regering heeft al uitgesloten dat er een geldelijk vergoeding komt. Veel kippenboeren kraken inmiddels onder alle extra kosten.

Petitie voor pluimveehouders

Om de boeren een hart onder de riem te steken en de affaire onder de aandacht te houden, is Gea van Maanen een petitie begonnen. Binnen elke dagen heeft ze al ruim 2200 handtekeningen verzameld. Gea vindt dat de pluimveehouders in de steek worden gelaten door de overheid, terwijl het een instantie van de overheid (de NVWA) is die er zo’n chaos van heeft gemaakt. De boeren zijn volgens haar de dupe geworden van fouten van anderen en verdienen steun.

Bekijk de video:

 

Bron: Hart van Nederland, hoofdfoto: Unsplash, Nieuwsbericht van 16-09-2017.


Related Posts

AH laat met Pasen zien waar de eieren vandaan komen

AH laat met Pasen zien waar de eieren vandaan komen

Waar komen de producten precies vandaan die we dagelijks consumeren? Albert Heijn organiseert op tweede Paasdag met vijfenzeventig leveranciers door het hele land de AH buitendag. Zodat consumenten zelf kunnen zien waar hun eieren vandaan komen, maar ook hoe bijvoorbeeld sla wordt geteeld en bier […]

Ruim 2,5 miljoen kippen geruimd door fipronil

Ruim 2,5 miljoen kippen geruimd door fipronil

Bij tientallen pluimveehouders zijn tot dusver in totaal 2,5 miljoen kippen geruimd vanwege het schandaal met door fipronil besmette eieren. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na berichtgeving door EenVandaag. Voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders Hennie de Haan zegt […]