Makkelijke rabarbertaart met ricotta

Makkelijke rabarbertaart met ricotta

Lekker, die friszure smaak van rabarber. Je kunt er natuurlijk compote van maken, maar probeer deze makkelijke rabarbertaart met ricotta eens. Het ziet er feestelijk uit en smaakt heerlijk. Je zou bijna vergeten dat je groente eet!

Officieel loopt het rabarberseizoen van mei tot en met juli, met mei als topmaand. Maar dankzij nieuwe kweektechnieken is deze groente tegenwoordig van maart tot en met augustus uit Nederland verkrijgbaar. Gelukkig maar, want wij kunnen niet genoeg krijgen van deze friszure stengels. Vroeger werd het vaak gegeten met aardappels met spek of gebakken vis, maar je kunt er natuurlijk ook compote mee maken. Er zijn zelfs mensen die er likeur van maken. Wij gingen voor deze smakelijke rabarbertaart met ricotta. 

Makkelijke rabarbertaart met ricotta

27 april 2019
: 10
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren (L)
  • 400 gram rabarber
  • 200 gram roomboter
  • 225 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ricotta
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespunt zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Stap 2 Meng in de keukenmachine de boter met 200 gram suiker en het zout en klop dit tot een luchtige massa.
  • Stap 3 Mix de eieren er één voor één door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
  • Stap 4 Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel dit met het vanillemerg door het mengsel. Klop daarna de ricotta erdoor en schep het beslag in een taartvorm.
  • Stap 5 Snijd de rabarber in stukjes van 3 centimeter en verdeel ze over het beslag. Strooi hier de resterende suiker over.
  • Stap 6 Bak de rabarbertaart in de oven in 30-35 minuten goudbruin.
  • Stap 7 Serveer eventueel met een beetje slagroom gemengd met ricotta.

Tip: aan de steel of het voetje van de stengels kun je herkennen hoe zoet een bepaalde rabarbersoort is. De rozerode voetjes zijn zoeter dan de witte voetjes.

Lekker? Probeer dan ook deze frisse citroentaart eens!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Citroencake met kokos

Citroencake met kokos

Als er iets zomer zegt, dan zijn het wel citroenen. En daarom maakten we deze heerlijke smeuïge citroencake met kokos en Griekse yoghurt. Lekker fris en zonnig!

Zeeuwse mini-bolussen

Zeeuwse mini-bolussen

Zin in wat lekkers bij de koffie? Maak deze Zeeuwse mini-bolussen eens. Je eet ze natuurlijk met een dikke laag roomboter. Ook lekker als toetje!