Broccoliquiche met tomaat en geitenkaas

Broccoliquiche met tomaat en geitenkaas

Niets is makkelijker te maken dan een hartige taart. Deze broccoliquiche met tomaatjes en geitenkaas zit boordevol verse groente. Je kunt hem van te voren maken, dan hoef je hem na een lange werkdag alleen nog in de oven te schuiven.

In dit recept gebruiken we bladerdeeg uit de vriezer, maar het is eigenlijk nóg lekkerder om zelf het deeg te maken. Dat is minder moeilijk dan het lijkt. Overgebleven quiche eet je de volgende dag als lunch (ook koud prima te doen) of vries je simpelweg in. Als je dit per punt doet, heb je altijd een makkelijke eenpersoonsmaaltijd achter de hand. Opwarmen doe je in de oven in circa 20 minuten op 180 graden Celsius. 

Broccoliquiche met tomaat en geitenkaas

2 mei 2019
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 7 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 theelepels oregano
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Snijd de broccoli in roosjes en de stronkjes klein. Kook de groente vervolgens in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Stap 3 Verdeel het bladerdeeg over de ingevette quichevorm en prik er met een vork gaatjes in.
  • Stap 4 Snijd de ui in ringen en was en halveer de tomaatjes. Verdeel deze samen met de broccoli over het deeg. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze toe, maar bewaar er wat voor de garnering.
  • Stap 5 Breek de eieren boven een grote kom en klop ze los. Meng met de crème fraîche en oregano en verkruimel de geitenkaas erboven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 6 Giet het eiermengsel over de groente en bak de broccoliquiche in 30-35 minuten goudbruin. Garneer met de overgebleven basilicum en serveer deze hartige taart met een lekkere salade.

Deze broccoliquiche is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk uitgebakken spekjes door doen als je dat lekker vindt. Of voeg wilde zalm uit blik toe, ook erg lekker!

Dol op quiche? Probeer dan ook deze makkelijke tomatenquiche eens!

Foto’s via Picjumbo.

 


Related Posts

Gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei

Gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing en ei

Gegrilde groenten; wie houdt er niet van? Zoals deze lekkere gegrilde groene asperges met knoflook-citroendressing. Je serveert ze met een hardgekookt eitje en krieltjes. Yum!

Oeufs à la bonne Suisse: kaasfondue met ei

Oeufs à la bonne Suisse: kaasfondue met ei

Kaasfondue is in veel huishoudens favoriet op speciale dagen. En er zijn vele variaties te bedenken. Maar wist je dat er ook een recept voor kaasfondue met ei bestaat? Oeufs à la bonne Suisse is de officiële naam.