Sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei

Sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei

Goed voor jezelf zorgen begint bij goed eten. Dat betekent niet alleen gezond eten, maar ook de tijd nemen om dit te doen. Dus hup, weg achter die computer en even rustig lunchen! Deze sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei staat in mum van tijd op tafel. En lekker dat-ie is!

Lunchen met een gebakken ei is op kantoor natuurlijk lastig. Werk je thuis? Grijp dan de gelegenheid om deze heerlijke sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei te maken. Lekker en boordevol gezonde vetten, vitamines en mineralen.

Sandwich met avocado, komkommer en gebakken ei

23 maart 2020
: 1
: 10 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 sneden boerenbrood
  • 1 kleine, eetrijpe avocado
  • 1 halve komkommer
  • Peper en zout naar smaak
  • Beetje olie of boter om in te bakken
Bereiding
  • Stap 1 Schil de avocado en verwijder de pit.
  • Stap 2 Haal het vruchtvlees eruit en prak dit in een kommetje met een vork. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Stap 3 Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
  • Stap 4 Verwarm ondertussen een beetje olie of boter in een koekenpan. Breek hierboven de eieren (wij laten de dooiers graag heel, maar je kunt ze natuurlijk ook stuk maken als je dat liever hebt).
  • Stap 5 Verdeel de avocadoprak over twee bruine sneden brood en beleg met de plakjes komkommer.
  • Stap 6 Leg op iedere snee brood een gebakken ei.
  • Stap 7 Bestrooi naar smaak met zout en peper en serveer direct.

Lekker? Probeer ook deze baguette met avocado, zalm en ei eens!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *