Koolhydraatarme spinaziequiche

Koolhydraatarme spinaziequiche

Wist je dat een hartige taart ook heel lekker is als je het deeg weglaat? Probeer deze koolhydraatarme spinaziequiche maar eens. Met een lekkere bite door de knapperige nootjes.

Altijd makkelijk, een quiche. Je kunt ‘m immers vooraf maken zodat je ‘m op de avond zelf alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Gelukkig kan dat ook met deze koolhydraatarme spinaziequiche. Omdat opnieuw opwarmen bij deze slanke quiche de spinazie doet uitdrogen, eet je de restjes gewoon als koude lunch. Minstens zo lekker! 

Mocht je de vulling inderdaad de avond ervoor bereiden, strooi dan de nootjes er pas over als je de quiche in de oven doet. Anders worden ze namelijk slap en is de knapperige bite ver te zoeken.

Koolhydraatarme spinaziequiche

1 maart 2020
: 2
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 400 à 500 g jonge spinazie (gewassen en uitgelekt)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Nootmuskaat
  • 3 grote plakken magere (parma)salami (ca. 80 g)
  • 150 g cottage cheese
  • Ca. 20 kerstomaatjes
  • 1 klein handje pecan- of cashewnoten (gehakt)
  • 50 g versgeraspte gruyère- of comptékaas
  • Een paar blaadjes dragon
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Stap 2 Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olijfolie.
  • Stap 3 Voeg de spinazie toe, roer en laat slinken.
  • Stap 4 Neem de pan van het vuur en breng de spinazie op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Stap 5 Neem een vorm van 25-30 cm, of smeer een quichevorm of ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Stap 6 Spreid het spinazie-uimengsel mooi uit over de bodem van de vorm.
  • Stap 7 Verdeel de in reepjes gesneden salami erover.
  • Stap 8 Was en halveer de kerstomaten en leg ze op de quichevulling met het snijvlak naar boven.
  • Stap 9 Klop de eieren los met de cottage cheese en de fijngesneden dragon en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel dit mengsel over de quiche.
  • Stap 10 Strooi de kaas en de noten erover en laat de spinaziequiche vervolgens 30 minuten garen in de oven. Zet de laatste 3 à 5 minuten ook de grilfunctie van de oven aan voor een mooie korst.

Serveer deze koolhydraatarme spinaziequiche met een gemengde salade van bijvoorbeeld rucola, gekookte erwtjes en tomaat. 

Dol op spinaziequiche? Probeer dan ook deze variant met verstopte eieren eens.

Dit recept is afkomstig uit het boek Koken voor een maatje minder door Hilde Deweer en Marie Bossuyt, uitgegeven door Forte Uitgevers.


Related Posts

Arroz con huevo (rijst met ei uit Chili)

Arroz con huevo (rijst met ei uit Chili)

Arroz con huevo, oftewel: rijst met ei is een populaire lunch in Latijns-Amerika. Het is een simpel gerecht dat bestaat uit, jawel, rijst met een gebakken ei er bovenop.

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *