Baguette met avocado, zalm en ei

Baguette met avocado, zalm en ei

Deze baguette met avocado, zalm en ei is oprecht een lunch die bij ons in de top 10 belandt. Lekker en ook nog eens boordevol goede vetzuren.

Minstens één keer per week vette vis verlaagt je risico op hart- en vaatziekten en is nog goed voor je hersenen ook. Een geweldig excuus voor dit geweldige broodje natuurlijk. Wij gebruikten voor deze baguette met avocado, zalm en ei – je raadt het al – stokbrood, maar je kunt natuurlijk net zo goed een pistoletje gebruiken. Halveer dan wel de hoeveelheden. Qua zalm raden we je aan de Atlantische zalm te gebruiken. Zalm uit de Stille Oceaan is meestal minder vet en het zijn juist die visvetzuren die zo gezond zijn.  Check dus de verpakking even. Wist je trouwens dat vis pas ‘vet’ genoemd wordt als er meer dan 5 procent vet in zit?

Baguette met avocado, zalm en ei

28 januari 2020
: 2
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 1 kleine volkoren baguette
  • 2 plakken gerookte zalm (40 gram per plak)
  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 takjes verse dille
  • 2 theelepels mayonaise
  • 4 blaadjes krulsla (of andere sla)
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en snijd ze in partjes.
  • Stap 2 Was de dille en hak de takjes fijn. Meng de dille door de mayonaise.
  • Stap 3 Snijd de baguette open en besmeer met de dille-mayonaise.
  • Stap 4 Was de sla en schud deze even, zodat het meeste vocht eraf is. Leg op de dille-mayonaise.
  • Stap 5 Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in partjes.
  • Stap 6 Snijd de zalm in reepjes.
  • Stap 7 Beleg de baguette om en om met avocado, ei en zalm. Bestrooi naar smaak met peper en zout en leg de bovenste helft van de baguette er weer op.
  • Stap 8 Snijd de baguette met avocado, zalm en ei in tweeën en serveer.

Waarom het zo belangrijk is eieren te laten schrikken? Dat lees je hier! En de beste eiersnijders (die ook mooie partjes maken) vind je hier.

 

 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *