Het sinterklaasfeest is niet compleet zonder kruidnoten. Om het avondje extra heerlijk te maken, zet je deze sinterklaaspannenkoeken met kruidnoten op tafel. Ook ideaal om ná Sinterklaas van je restanten af te komen trouwens. En natuurlijk kun je er in plaats van kruidnoten ook pepernoten voor gebruiken.
Sinterklaaspannenkoeken met kruidnoten
12 november 2017
: 4
: 25 min
: eitje
Ingrediënten
- 250 gram bloem, gezeefd
- 100 gram pepernoten
- 2 eieren
- 500 milliliter melk
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- Boter of olie voor het bakken
Bereiding
- Stap 1 Zeef de bloem boven een grote kom, voeg het snufje zout en de koek- en speculaaskruiden toe.
- Stap 2 Breek de eieren en voeg ze toe.
- Stap 3 Voeg de melk toe en klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn, doe er eventueel een extra scheutje melk erbij.
- Stap 4 Verkruimel de helft van de kruidnoten (gebruik hiervoor eventueel de staafmixer) en roer dit door het beslag.
- Stap 5 Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje boter smelten of giet wat olie in de pan.
- Stap 6 Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag.
- Stap 7 Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant.
- Stap 8 Bak door tot je beslag op is, houd de pannenkoeken ondertussen warm tussen twee borden op een pan kokend water.
- Stap 9 Garneer aan tafel met de overgebleven kruidnoten.
Dol op pannenkoeken? Probeer dan ook deze pompoenpannenkoekjes eens!
Foto via Pixabay.