Spinaziebroodjes met feta

Spinaziebroodjes met feta

Een goede borrel gaat gepaard met lekkere happen. Trakteer jezelf of je gasten eens op deze lekkere spinaziebroodjes met feta. Weer eens wat anders dan bitterballen of een mini-saucijzenbroodje!

Natuurlijk kun je tijdens een borrel prima wat chips en nootjes serveren, maar met deze spinaziebroodjes met feta maak je pas echt een feestje van je borrel. Tip: maak een tweede batch broodjes met paprika en chorizo in kleine stukjes. Ook al zo’n succesnummer!

Spinaziebroodjes met feta

8 maart 2019
: 12
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 400 gram verse (wilde) spinazie
  • 200 gram feta, fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt
  • 2 eetlepels amandelen, gehakt
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • Sesamzaad
  • Olijfolie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Stap 2 Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin het ui en de knoflook ongeveer 3 minuten.
  • Stap 3 Was de spinazie indien nodig en voeg de groente dan in delen toe. Bak tot de spinazie is geslonken.
  • Stap 4 Laat dit mengsel uitlekken in een zeef. Gebruik een lepel om het laatste beetje vocht eruit te drukken.
  • Stap 5 Doe het spinaziemengsel in een grote kom en meng de feta, peterselie, dille en amandelen erdoor. Voeg twee eieren toe en meng nogmaals goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 6 Maak twee stapels van ieder vijf plakjes bladerdeeg en rol dit op een met bloem bestoven aanrecht uit tot twee grote plakken van circa 20 x 30 centimeter.
  • Stap 7 Maak op iedere plak in de breedte een ‘worst’ van het spinaziemengsel. Sla de andere kant van het deeg eroverheen en druk het deeg op elkaar met een vork.
  • Stap 8 Snijd elke plak in zes gelijke stukken en leg die op een bakplaat met bakpapier.
  • Stap 9 Klop het derde ei los, bestrijk hiermee de bovenkant van de spinaziebroodjes en strooi er wat sesamzaad over.
  • Stap 10 Bak de spinaziebroodjes met feta 25-30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.

 

Serveer je liever koude hapjes, die je vooraf kunt maken? Deze 7 recepten voor gevulde eieren ken je vast nog niet!

Foto via Shutterstock. 


Related Posts

Slanke ei-kerriesalade (minder kcal. zonder dat je het proeft!)

Slanke ei-kerriesalade (minder kcal. zonder dat je het proeft!)

Altijd fijn, een paar lekkere happen bij de borrel. Maar voor de lijn is dat vaak minder goed. Van deze slanke ei-kerriesalade kun je zonder schuldgevoel genieten bij de borrel of op brood.

Slanke eiersalade (maar zeker niet minder lekker)

Slanke eiersalade (maar zeker niet minder lekker)

Eiersalade is heerlijk bij de borrel op een toastje of als lunch op brood. Maar er zitten wel flink wat kilocalorieën in. Daarom een gezonde variant op de klassieke eiersalade. Slanke eiersalade, maar zeker niet minder lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *