Quiche met prei en champignons

Quiche met prei en champignons

Altijd makkelijk, zo’n hartige taart. Je kunt ‘m namelijk de avond van te voren maken. Dan hoeft deze vegetarische quiche met prei en champignons op de dag zelf alleen nog maar een half uurtje de oven in!

Heb je een restje over? Geen enkel probleem, want deze quiche is ook koud erg lekker. Vooral meenemen naar het werk als lunch dus. Wij gebruikten een quichevorm van 24 centimeter doorsnede en deeg voor hartige taart, maar het basisdeeg voor hartige taart is natuurlijk ook heel makkelijk zelf te maken. 

Quiche met prei en champignons

8 maart 2019
: 4-6
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 300 gram prei
  • 250 gram champignons
  • 125 milliliter slagroom
  • 125 milliliter melk
  • 100 gram gruyère, geraspt
  • 5 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Borstel de champignons (andere paddenstoelen mogen ook) en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd deze in ringetjes.
  • Stap 3 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 4-5 minuten. Schep ze regelmatig om. Voeg daarna de prei toe en bak deze een minuut of 5 mee.
  • Stap 4 Klop in een kom de eieren los met de slagroom en melk.
  • Stap 5 Voeg het preimengsel en de kaas toe aan het eimengsel en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 6 Bekleed de quichevorm met het deeg en schenk de inhoud van de kom in de vorm.
  • Stap 7 Bak de quiche in het midden van de oven gaar in 30-35 minuten. Laat ‘m even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  • Stap 8 Serveer deze quiche met prei en champignons met een lekkere gemengde salade.

Lekker? Probeer dan ook deze makkelijke tomatenquiche of deze quiche met verstopte eieren eens.

Tip! Champignons snijd je extra snel in plakjes door een eiersnijder te gebruiken.

Foto via Shutterstock.

 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *