Een quiche kan altijd. Als avondeten met een frisse salade, als lunch en – in kleine stukjes gesneden – zelfs als borrelhapje. Deze vegetarische tomatenquiche is makkelijk te maken en vindt vrijwel iedereen lekker.
In dit recept gebruiken we deeg voor hartige taart uit de vriezer. Heb je iets meer tijd? Maak deze tomatenquiche dan met dit basisdeeg voor hartige taart. Want zelfgemaakt is toch altijd nét even iets lekkerder. Heb je over? Deze tomatenquiche is koud ook hartstikke lekker als lunch. We gaan in dit recept overigens uit van een een quichevorm van Ø 24 centimeter.
Makkelijke tomatenquiche

Ingrediënten
- 3 eieren
- Deeg voor hartige taart (diepvries)
- 4 eetlepels crème fraîche
- 100 gram geraspte oude kaas
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 ui
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Stap 2 Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie.
- Stap 3 Bekleed met het deeg de bodem en zijkanten van de vorm.
- Stap 4 Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringen. Verdeel over de bodem van de quiche.
- Stap 5 Klop in een kom de eieren los, roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
- Stap 6 Snijd de basilicum fijn en roer deze samen met de kaas door het eimengsel
- Stap 7 Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 35-40 minuten gaar.
- Stap 8 Garneer eventueel met wat losse tomaatjes en overgebleven basilicum.
Tip: Meng eens (vegetarische) spekreepjes door het beslag voor een extra bite.
Onze favoriete quiches
Spinazietaart met verstopte eieren
Torta pasqualina
Vegetarische eierquiche met paprika en prei
Foto via Shutterstock.