Makkelijke tomatenquiche

Makkelijke tomatenquiche

Een quiche kan altijd. Als avondeten met een frisse salade, als lunch en – in kleine stukjes gesneden – zelfs als borrelhapje. Deze vegetarische tomatenquiche is makkelijk te maken en vindt vrijwel iedereen lekker. 

In dit recept gebruiken we deeg voor hartige taart uit de vriezer. Heb je iets meer tijd? Maak deze tomatenquiche dan met dit basisdeeg voor hartige taart. Want zelfgemaakt is toch altijd nét even iets lekkerder. Heb je over? Deze tomatenquiche is koud ook hartstikke lekker als lunch. We gaan in dit recept overigens uit van een een quichevorm van Ø 24 centimeter.

Makkelijke tomatenquiche

23 februari 2019
: 4-6
: 25 min
: 35 min
: 1 hr
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • Deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Stap 2 Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie.
  • Stap 3 Bekleed met het deeg de bodem en zijkanten van de vorm.
  • Stap 4 Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringen. Verdeel over de bodem van de quiche.
  • Stap 5 Klop in een kom de eieren los, roer er de crème fraîche door en peper en zout naar smaak.
  • Stap 6 Snijd de basilicum fijn en roer deze samen met de kaas door het eimengsel
  • Stap 7 Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 35-40 minuten gaar.
  • Stap 8 Garneer eventueel met wat losse tomaatjes en overgebleven basilicum.

Tip: Meng eens (vegetarische) spekreepjes door het beslag voor een extra bite.

Onze favoriete quiches

Spinazietaart met verstopte eieren
Torta pasqualina
Vegetarische eierquiche met paprika en prei

Foto via Shutterstock. 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.