Hoe kook je het perfecte ei in de airfryer?

Hoe kook je het perfecte ei in de airfryer?

Eieren koken in de airfryer, kan dat? Ja hoor. Het is zelfs heel makkelijk. Zó kook je het perfecte ei in de airfryer.

Steeds meer mensen hebben een airfryer in huis. Het is gezonder dan frituren in een friteuse, geeft minder vieze luchtjes, je hebt geen frituurvet meer nodig én je bespaart energie. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat je er meer mee kunt dan alleen snacks en bittergarnituur frituren. Je kunt er zelfs taarten mee bakken, groente in klaarmaken én een eitje in koken. Natuurlijk is ook het bakken van een ei in de airfryer geen probleem, sterker nog: dat is beter voor de lijn dan in een koekenpan.

Ei koken in de airfryer

Een ei koken in de airfryer is supersimpel. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en prik er een gaatje in, zodat ze niet barsten tijdens het koken. Je hoeft de airfryer niet voor te verwarmen. Zet hem op 120 graden Celsius en plaats de eieren direct in het koude mandje. Stel de tijd in op 10-12 minuten voor het perfect gekookte zachte eitje en op 12-15 minuten voor het perfecte hardgekookte ei. Hoe lang de eieren precies nodig hebben varieert door het type airfryer dat je gebruikt en natuurlijk je persoonlijke voorkeur.

Gaat het belletje af? Schep de eieren dan met een lepel uit de airfryer (let op: de airfryer is heet!) of houd het hele mandje onder de koude kraan om de eieren te laten schrikken. Dat zorgt ervoor dat het stollingsproces stopt en de eieren makkelijker te pellen zijn. 

Foto via Pixabay.

BewarenBewaren


Related Posts

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Hoe pocheer je het perfecte ei in de magnetron?

Een gepocheerd eitje op een bedje van toast en avocado. Yum, wij doen er (bijna) een moord voor! Alleen is het pocheren van zo’n ei zoveel werk. Of niet? Kun je ei pocheren in de magnetron? Ja hoor: zó doe je dat.

Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Zó pocheer je het perfecte ei in de airfryer

Een ei pocheren in de airfryer, kan dat? Ja natuurlijk! En het kost je slechts 5 minuten.