De voedingswaarde van een volkoren eierkoek

De voedingswaarde van een volkoren eierkoek

Vanwege het lage vetgehalte is een eierkoek een betere keus dan een ‘gewoon koekje’. Neem je de volkoren variant, dan ben je goed bezig, want die bevat meer voedingsvezels dan een normale eierkoek.

 

Categorie* C
Eenheid 1
Gewicht (gram) 30
Energiewaarde (kcal) 94
Eiwit (gram) 2.4
Koolhydraten (gram) 17.8
Vet (gram) 1.3
Verzadigd vet (gram) 0.4
Voedingsvezel (gram) 1.1
Zout (gram) 0.1

 

* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. Producten die niet in de Schijf van Vijf staan, zijn ingedeeld in dagkeuze (categorie B) of weekkeuze (categorie C).

Bron: Voedingscentrum, foto Bakkerij Louis.


Related Posts

De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje? Categorie* A Eenheid 1 ei Gewicht (gram) 50 Energiewaarde (kcal) 64 […]

De voedingswaarde van een gebakken ei

De voedingswaarde van een gebakken ei

Een uitsmijter als lunch, heerlijk! En je kunt er ook zo lekker mee variëren. Een gebakken ei met rosbief. Een gebakken ei met rauwe ham of avocado. Hmmm… Door de bereidingswijze en het vet dat je gebruikt om in te bakken, verschilt de voedingswaarde wel met […]