Wereldberoemde Instagram-ei ‘breekt’ onder psychische druk

Wereldberoemde Instagram-ei ‘breekt’ onder psychische druk

Het wereldberoemde ei dat op Instagram meer likes op zijn foto behaalde dan Kylie Jenner heeft zoals beloofd van zich laten horen na de Amerikaanse Super Bowl. Het ei plaatste een korte video bij streamingdienst Hula.

Al bijna een maand was het ei dat op Instagram uitgroeide tot de meest gelikete post ooit één groot raadsel. Hetzelfde was het geval met drie al even mysterieuze foto’s die op de eerste volgden. Daarop waren steeds meer barstjes in de schaal te zien. Zaterdag plaatste het ei een post die aangaf dat er meer te horen viel na de Super Bowl.

Aandacht voor mentale problemen

In het filmpje zien we het Instagram-ei – met oogjes – dat zichzelf met wat geluidjes voorstelt. Zijn boodschap is dat mensen die vaak actief zijn op sociale media, kunnen ‘breken’ onder de druk die daardoor kan ontstaan (“Recently I’ve started to crack. The pressure of social media is getting to me”). Oftewel, er komen steeds meer barstjes in iemands ziel, totdat sprake kan zijn van echt geestelijke nood. Het beroemde ei roept mensen die hetzelfde ervaren op mentalhealthamerica.net te bezoeken, de site van een Amerikaanse overheidsorganisatie die aandacht vraagt voor mensen met mentale problemen.

 

Nieuwsbericht van 04-02-2018, foto via instagram @world_record-egg.


Related Posts

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Een warme croissant, hard gekookt eitje, kopje koffie of thee: hele volksstammen kwamen bij Ikea voor hun beroemde 1 euro ontbijt. Maar dat is verleden tijd, want het warenhuis heeft de prijs van het vermaarde ontbijtje flink verhoogd. 

Brekend: wereldberoemd Insta-ei komt uit na Super Bowl

Brekend: wereldberoemd Insta-ei komt uit na Super Bowl

Het mysterieuze ei dat er half januari met het Instagram-record voor de meeste likes vandoor ging, en daarmee realityster Kylie Jenners foto van dochter Stormi ver achter zich liet, heeft van zich laten horen: zondag na de Amerikaanse Super Bowl zal het al zijn geheimen […]