Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Een warme croissant, hard gekookt eitje, kopje koffie of thee: hele volksstammen kwamen bij Ikea voor hun beroemde 1 euro ontbijt. Maar dat is verleden tijd, want het warenhuis heeft de prijs van het vermaarde ontbijtje flink verhoogd. 

Waar je bij de winkelketen voorheen voor 1 euro twee broodjes met beleg kreeg, een gekookt ei en een kop koffie of thee, biedt Ikea nu twee varianten ontbijt aan. Met name klanten zonder Ikea Family-pas gaan fors meer betalen. 

Een kop koffie en een croissantje kost je 60 cent (als je lid bent) en anders 1,50 euro. Het échte ontbijtje, een croissant, bruin of wit broodje, 2 plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warme drank, kost je nu 1,20 euro. Als niet-Ikea-lid mag je 3,45 euro aftikken.

Ikea serveert nu ook brunch met roerei

Op zondagen biedt het Zweedse warenhuis nu ook een brunch aan. Voor 2,95 euro mag je je tegoed doen aan een wit en bruin broodje, roerei, 2 plakjes bacon en zalm en een warme drank. Als niet-lid betaal je 4,50 euro (en dat is volgens Ikea een marktconforme prijs).

Eigentijdser

Op hun website sorteert Ikea overigens vast voor op vragen van klanten over de prijsverhoging. “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt, voor slechts 20 cent meer.” Ook is de kwaliteit van de ingrediënten nu beter, zegt het warenhuis, wat de prijsverhoging volgens hen rechtvaardigt.

Thuis ontbijten met een lekker eitje is natuurlijk een stuk voordeliger èn sneller. Dit roerei in een mok bijvoorbeeld, staat in nog geen 4 minuten op tafel!

Nieuwsbericht van 16-02-2019. Bron: RTL Nieuws, foto Daen van Beers via Unsplash.


Related Posts

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Soldaatjes en zachtgekookte eitjes horen bij elkaar. Maar wie zegt dat die soldaatjes per se van brood moeten zijn? Wij maakten ze van groene asperges met een lekkere parmaham. Aspergesoldaatjes dus! Heerlijk om te dippen en zo heb je bij ontbijt of lunch gelijk weer […]

Jumbo gaat als eerste Nederlandse supermarkt Respeggt eieren (eieren zonder eendagshaantjes) verkopen

Jumbo gaat als eerste Nederlandse supermarkt Respeggt eieren (eieren zonder eendagshaantjes) verkopen

Jumbo gaat zijn eierketen diervriendelijker maken, door eieren zonder eendagshaantjes te verkopen. De supermarkt gaat samenwerken met Respeggt, een bedrijf dat ‘eieren zonder kuikendoden’ garandeert. De Respeggt eieren zijn vanaf maart in ieder filiaal verkrijgbaar.