Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Ikea stopt met 1 euro ontbijtjes

Een warme croissant, hard gekookt eitje, kopje koffie of thee: hele volksstammen kwamen bij Ikea voor hun beroemde 1 euro ontbijt. Maar dat is verleden tijd, want het warenhuis heeft de prijs van het vermaarde ontbijtje flink verhoogd. 

Waar je bij de winkelketen voorheen voor 1 euro twee broodjes met beleg kreeg, een gekookt ei en een kop koffie of thee, biedt Ikea nu twee varianten ontbijt aan. Met name klanten zonder Ikea Family-pas gaan fors meer betalen. 

Een kop koffie en een croissantje kost je 60 cent (als je lid bent) en anders 1,50 euro. Het échte ontbijtje, een croissant, bruin of wit broodje, 2 plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warme drank, kost je nu 1,20 euro. Als niet-Ikea-lid mag je 3,45 euro aftikken.

Ikea serveert nu ook brunch met roerei

Op zondagen biedt het Zweedse warenhuis nu ook een brunch aan. Voor 2,95 euro mag je je tegoed doen aan een wit en bruin broodje, roerei, 2 plakjes bacon en zalm en een warme drank. Als niet-lid betaal je 4,50 euro (en dat is volgens Ikea een marktconforme prijs).

Eigentijdser

Op hun website sorteert Ikea overigens vast voor op vragen van klanten over de prijsverhoging. “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt, voor slechts 20 cent meer.” Ook is de kwaliteit van de ingrediënten nu beter, zegt het warenhuis, wat de prijsverhoging volgens hen rechtvaardigt.

Thuis ontbijten met een lekker eitje is natuurlijk een stuk voordeliger èn sneller. Dit roerei in een mok bijvoorbeeld, staat in nog geen 4 minuten op tafel!

Nieuwsbericht van 16-02-2019. Bron: RTL Nieuws, foto Daen van Beers via Unsplash.


Related Posts

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Deze groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie uit Charlie’s Kitchen is echt een energiebommetje voor je lichaam.

Nationaal EI Onderzoek 2020

Nationaal EI Onderzoek 2020

Ruim de helft van de ei-liefhebbers eet hun eitje het liefst (halfzacht) gekookt, zo blijkt uit het Nationaal EI onderzoek 2020. En in tegenstelling tot wat je zou denken, tikken ze ‘m niet in en onthoofden ze hem ook niet voor het consumeren. Helemaal pellen […]