11 extreem handige eiergadgets

11 extreem handige eiergadgets

Soms gebruik je iets en vraag je je af hoe je het ooit zonder hebt gedaan. Nu willen wij niet beweren dat je in de keuken niet buiten deze elf eiergadgets kunt, maar extreem handig zijn ze wél.

Brutus Kookt! PiepEi

1. Brutus Kookt! PiepEi

Met het PiepEi van Brutus Kookt! heb je altijd een perfect gekookt eitje. Je bewaart het PiepEi bij de eieren, zodat het dezelfde temperatuur heeft. Wanneer je eieren gaat koken, doe je het PiepEi ook in de pan. En dan is het wachten tot het ei gaat zingen. Welk melodietje dat is, hangt af van het PiepEi dat je kiest. De gestreepte Bondino Circulo speelt ‘Killing me softly’  als je ei zacht gekookt is, ‘House of the rising sun’ bij een middelhardgekookt ei en ‘The final countdown’ wanneer je ei hardgekookt is. Je kunt met behulp van dit handige ei dus op een makkelijke manier meerdere eieren in verschillende stadia uit de pan scheppen. Smaken verschillen immers. 

 

GEFU Ei-onthoofder

2. GEFU ei-onthoofder

Mooi om te zien, maar vooral ook multifunctioneel, deze handige ei-onthoofder van GEFU. Je plaatst ‘m op je eitje, trekt aan de kogel, laat ‘m weer terugspringen en klaar is je eitje! Zo onthoofd je je zachtgekookte eitje extra makkelijk om je soldaatjes in te dopen. De Ei-onthoofder is van RVS en kan gewoon in de vaatwasser. 

 

 

imperial kitchen ei-prikker

3. Imperial Kitchen eiprikker

Deze handige eiprikker van Imperial Kitchen zorgt ervoor dat je eieren niet gaan barsten tijdens het koken. Prik jij nooit een gaatje in je ei voordat je het gaat koken? Check dan deze drie goede redenen om dat vanaf nu wél te doen.

 

ei-vormpjes

4. Ei-vormpjes van de Keukenprinsen

Hoe leuk is het om je geliefde eens te verrassen met een gebakken ei in de vorm van een ster, bloem of hartje? Dat gaat extra makkelijk met deze handige vormpjes van de Keukenprinsen. Je doet het vormpje in je koekenpan, en zodra de boter heet is giet je heel rustig je ei erin. Je houdt de vorm gemakkelijk vast dankzij het uitklapbare hendeltje. De vormpjes zijn trouwens ook ideaal om pannenkoekjes in te bakken. Ze kunnen bovendien gewoon in de vaatwasser. Lekker makkelijk!

 

relaxdays peper en zout molen

5. Relaxdays peper- en zoutmolen

Dit elektrische RVS stel van Relaxdays is niet alleen praktisch, maar ook heel elegant. Door het verstelbare en robuuste maalwerk gemaakt van keramiek kunnen verschillende specerijen eenvoudig verkleind worden. Door het drukken op de knop word het malen een fluitje van een cent. Door het led-licht behoud je altijd het overzicht. Naast zou en peper kun je ook zeezout, chili of karwijzaad zonder problemen malen.

 

eggtimer

6. Van kleur verschietende eierwekker

Wel weten hoe het met je eitje is, maar ’s morgens geen zin in dat muziekje van het PiepEi? Kies dan voor deze kleurige eierwekker. Ook deze eggtimer bewaar je bij je eieren en kook je vervolgens mee. Het ei verandert tijdens het koken van kleur zodat je precies weet of je een hard of zacht ei in je pannetje hebt. Is het ei bijna helemaal rood dan is het een zacht gekookt ei. Is het voor de helft rood dan heb je een perfect medium eitje. Is het bijna helemaal zwart dan is je ei hardgekookt. Over handige eiergadgets gesproken!

 

OXO omelet spatel

7. OXO Good Grips flexibele omeletspatel

De OXO Good Grips extra flexibele siliconen spatels combineren de kracht van roestvrij staal met de voordelen van siliconen. De silicone anti-kleef buitenlaag, die hittebestendig is tot 300 °Celsius, is bevestigd aan een flexibele roestvrij stalen kern voor extra stabiliteit. De Spatels hebben dunne, flexibele randen die gemakkelijk onder al het voedsel ‘glijden’ en zijn perfect voor het draaien van kwetsbaar voedsel dat op die manier intact blijft. Alle flexibele siliconen Spatels hebben zachte, comfortabele, anti-slip handgrepen. Ideaal voor het omdraaien van eieren, hamburgers, pannenkoeken en nog veel meer. De extra flexibele spatels kunnen gewoon in de vaatwasser. 

 

GEFU eiersnijder

8. GEFU Eiersnijder

Deze GEFU Duo eiersnijder heeft twee functies en is een stuk compacter dan de traditionele combisnijders. Je verdeelt de gekookte eieren in gelijkmatige plakjes of in partjes zonder hard te moeten duwen. De eiersnijder is hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Na gebruik even spoelen en klaar. Hij is trouwens ook vaatwasserbestendig.

 

zuperzozial eierdoppen

9. Zuperzozial Eierdoppen

Serveer je zondagse eitjes eens in deze vrolijke eierdopjes van Zuperzozial. Dat geeft nog eens kleur op tafel!

 

siliconen ei pocheerden

10. Siliconen ei-pocheerders

Een eitje pocheren was nog nooit zo gemakkelijk als met deze handige siliconen mandjes. Het is een BPA-vrij en anti-klevend materiaal, waardoor de eieren niet aan de vorm blijven kleven. Je vult de vormpjes met ei en plaatst ze in een pan met kokend water. Voilà, binnen een mum van tijd heb je een perfect gepocheerd eitje.

 

quircky

11. Quirky PLUCK eierscheider

Het eigeel scheiden van het eiwit – soms nog een hele uitdaging. Maar niet met Pluck. Eén keer lichtjes knijpen en de dooier wordt in z’n geheel opgezogen. Nog een keer knijpen om ‘m weer los te laten in een kom. En het schoonmaken? Eitje.