Zachtgekookt ei met soldaatjes

Zachtgekookt ei met soldaatjes

Het is een supersimpel ontbijt, maar bijna iedereen vindt het lekker: een zachtgekookt eitje met soldaatjes. Krokante broodreepjes, zacht eigeel en een beetje zeezout… de dag kan slechter beginnen!

Zachtgekookt ei met soldaatjes

23 oktober 2017
: 4
: 5 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 sneden brood
  • Zeezout
  • Peper
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eitjes 4 tot 5 minuten, zodat ze zachtgekookt zijn.
  • Stap 2 Rooster ondertussen de boterhammen en snijd deze in repen (soldaatjes dus).
  • Stap 3 Strooi wat peper en zeezout op de rand van het bord.
  • Stap 4 Laat de eieren na het koken heel even schrikken en zet ze in eierdopjes.
  • Stap 5 Pel de bovenkant van het ei en eet het bovenste eiwit op.
  • Stap 6 Doop de krokante stukjes brood in het zachte eigeel en dan naar smaak in zout en peper.

 

Foto: Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Tsoureki (Grieks paasbrood)

Tsoureki (Grieks paasbrood)

Pasen is voor de Grieken het grootste feest van het jaar en wordt uitbundig gevierd. Tsoureki, oftewel Grieks paasbrood staat op iedere paastafel en elke Griek verheugt zich erop.