Het is een supersimpel ontbijt, maar bijna iedereen vindt het lekker: een zachtgekookt eitje met soldaatjes. Krokante broodreepjes, zacht eigeel en een beetje zeezout… de dag kan slechter beginnen!
Zachtgekookt ei met soldaatjes

Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 sneden brood
- Zeezout
- Peper
Bereiding
- Stap 1 Kook de eitjes 4 tot 5 minuten, zodat ze zachtgekookt zijn.
- Stap 2 Rooster ondertussen de boterhammen en snijd deze in repen (soldaatjes dus).
- Stap 3 Strooi wat peper en zeezout op de rand van het bord.
- Stap 4 Laat de eieren na het koken heel even schrikken en zet ze in eierdopjes.
- Stap 5 Pel de bovenkant van het ei en eet het bovenste eiwit op.
- Stap 6 Doop de krokante stukjes brood in het zachte eigeel en dan naar smaak in zout en peper.
Foto: Shutterstock.