Deze aardappelsalade met ei, ham en radijs is lekker bij de barbecue, maar met wat brood ook heerlijk als maaltijdsalade op een warme dag. De radijs geeft de salade een frisse, pittige bite.
Wij gebruikten gekookte ham in deze aardappelsalade, maar als je een restje kipfilet hebt, kan dat er natuurlijk ook gewoon door. Varieer ook eens op dit recept door bijvoorbeeld 150 gram belegen kaas toe te voegen, of in plaats van vlees een blikje tonijn en wat augurkjes.
Aardappelsalade met ham, ei en radijs

Ingrediënten
- 4 eieren (L)
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram diepvries tuinerwten
- 100 gram gekookte ham
- 6 radijsjes
- 1 rode ui
- 1 bosui
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels azijn
- Handje verse dille
- Verse peper
- Zout
Bereiding
- Stap 1 Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 minuten doorgaren. Laat dit even afkoelen.
- Stap 2 Kook ondertussen de eieren hard in circa 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd in fijne stukjes, gebruik hiervoor eventueel een eiersnijder.
- Stap 3 Snipper de ui heel fijn en snijd de bosui in reepjes. Snijd de ham fijn.
- Stap 4 Mix de aardappelen en erwtjes met de ui, bosui, ham en eieren en meng hier de mayonaise en de azijn door.
- Stap 5 Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de fijngesneden dille erdoor.
- Stap 6 Voeg eventueel een extra lepel mayonaise toe als je de aardappelsalade iets smeuïger wilt.
- Stap 7 Laat de smaken een paar uur op elkaar inwerken in de koelkas.
- Stap 8 Snijd vlak voor het serveren de radijsjes in dunne plakjes en voeg deze toe aan de aardappelsalade. Meng niet alle plakjes erdoor, erop is mooi voor de kleur. Garneer eventueel met wat overgebleven dille.
Tip: als je de salade iets slanker wilt maken, kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt. Minder dan ook je azijn een beetje.
Lekker? Probeer dan ook deze slanke eiersalade eens!
Foto via Shutterstock.