Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei

Met Pasen is het altijd gezellig om met het hele gezin uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Deze lekkere paasbroodjes met ei maken de paastafel extra feestelijk. Je bakt ze met ei en al in de oven!

Natuurlijk zijn broodjes in de vorm van een paashaasje leuk, maar met één soort brood ben je er met Pasen niet. Deze heerlijke paasbroodjes met ei maak je ‘from scratch’ en dat kost even wat tijd. Maak ze daarom de avond van te voren 0f – want de broodjes zijn het lekkerst als de eieren nog een beetje warm zijn – alleen als het een brunch of laat ontbijt betreft. Wij gebruikten met eieren die we gekleurd hebben met eetbare verf, maar je kunt ze natuurlijk ook maken met ongekleurde eieren.

Paasbroodjes met ei

17 april 2019
: 6
: 2 hr 20 min
: 10 min
: 2 hr 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 280 gram broodbloem
  • 30 gram zachte boter
  • 125 milliliter volle melk
  • 5 gram gedroogde gist
  • 5 gram zout
  • 5 gram suiker
  • Beetje olie
Bereiding
  • Stap 1 Meng de bloem, de gist, de boter, 1 ei, de melk en de suiker in een grote kom en kneed er een soepel deeg van.
  • Stap 2 Leg het deeg in een kom die je licht hebt ingevet met olie en dek deze af met een theedoek.
  • Stap 3 Laat het deeg op een warme plek tenminste 1 uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
  • Stap 4 Verdeel het deeg daarna in twaalf gelijke stukken en rol ieder stukje uit tot een rol van zo’n 30 centimeter.
  • Stap 5 Maak de broodjes door steeds twee rolletjes te nemen en deze om elkaar heen te draaien. Draai de uiteinde naar elkaar toe en zorg daarbij dat het punt waar ze samen komen een beetje verstopt zit onder het deeg. Je hebt nu zes ‘ringen’ van brood.
  • Stap 6 Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in zes eieren een gaatje met een eierprikker en leg ze in de holletjes van de broodjes. Dek het geheel af met huishoudfolie dat je een beetje hebt ingevet en laat ze weer een uur rijzen op een warme plek.
  • Stap 7 Verwarm de oven voor tot 240 graden Celsius.
  • Stap 8 Klop het laatste ei los en kwast de broodjes ermee in.
  • Stap 9 Bak de broodjes in 10 minuten af in de oven. Medium eieren zijn dan hardgekookt. Grotere eieren zijn waarschijnlijk nog iets zachter.
  • Stap 10 Versier de broodjes eventueel met wat vruchtenhagel en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.

Foto via Shutterstock.


Related Posts

7 populaire paasbloemen en hun betekenis

7 populaire paasbloemen en hun betekenis

Toegegeven, het heeft weinig met eieren te maken, maar des te meer met Pasen: paasbloemen. Want als je tijdens de paasdagen je familie een bezoek brengt, neem je natuurlijk een bloemetje mee. Zeven populaire paasbloemen en hun betekenis. 

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

Pasen is de gelegenheid bij uitstek om eens lekker uit te pakken bij de brunch, borrel of diner. Deze negen hebbedingen mogen daarbij eigenlijk niet ontbreken voor de mooiste, best gevulde paastafel!