Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei

Met Pasen is het altijd gezellig om met het hele gezin uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Deze lekkere paasbroodjes met ei maken de paastafel extra feestelijk. Je bakt ze met ei en al in de oven!

Natuurlijk zijn broodjes in de vorm van een paashaasje leuk, maar met één soort brood ben je er met Pasen niet. Deze heerlijke paasbroodjes met ei maak je ‘from scratch’ en dat kost even wat tijd. Maak ze daarom de avond van te voren en bak ze de volgende ochtend af. 0f op de dag zelf als het een brunch of laat ontbijt betreft. De broodjes zijn namelijk het lekkerst als de eieren nog een beetje warm zijn. Wij gebruikten met eieren die we gekleurd hebben met producten uit ons keukenkastje, maar je kunt ze natuurlijk ook maken met speciale verftabletten voor paaseieren of met ongekleurde eieren.

In dit geval maakten we de paasbroodjes met ei met rauwe eieren. Heb je alleen gekookte gekleurde eieren? Geen probleem, die kun je ook gebruiken.

Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei

Deze paasbroodjes met ei staan mooi op de brunchtafel en zijn ook nog eens heel lekker.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 2 uur 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 8 eieren (geverfd)
  • 280 g broodbloem
  • 30 g roomboter op kamertemperatuur
  • 125 ml volle melk
  • 5 g droge gist
  • 5 g zout
  • 5 g suiker
  • Beetje plantaardige olie
  • vruchtenhagel (optioneel)

Instructies
 

  • Meng de bloem, de gist, de boter, 1 ei, de melk en de suiker in een grote kom en kneed er een soepel deeg van.
  • Leg het deeg in een kom die je licht hebt ingevet met olie en dek deze af met een theedoek.
  • Laat het deeg op een warme plek tenminste 1 uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg daarna in twaalf gelijke stukken en rol ieder stukje uit tot een rol van zo’n 30 centimeter.
  • Maak de broodjes door steeds twee rolletjes te nemen en deze om elkaar heen te draaien. Draai de uiteinde naar elkaar toe en zorg daarbij dat het punt waar ze samen komen een beetje verstopt zit onder het deeg. Je hebt nu zes ‘ringen’ van brood.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in zes eieren een gaatje met een eierprikker en leg ze in de holletjes van de broodjes. Dek het geheel af met huishoudfolie dat je een beetje hebt ingevet en laat ze weer een uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor tot 240°.
  • Klop het laatste ei los en kwast de broodjes ermee in.
  • Bak de broodjes in 10 minuten af in de oven. Medium eieren zijn dan hardgekookt. Grotere eieren zijn waarschijnlijk nog iets zachter.
  • Versier de broodjes eventueel met wat vruchtenhagel en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.
Trefwoord paasbrunch, Pasen
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Lekker? Probeer dan ook eens dit Italiaanse paasbrood!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

5 tips om eieren zoeken nóg leuker te maken!

Eieren zoeken is misschien wel een van de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen. Met deze vijf tips pak je het eieren zoeken net even anders aan en wordt het nóg leuker.

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept