Cobb salad: gezonde salade met kip, spek, avocado en ei

Cobb salad: gezonde salade met kip, spek, avocado en ei

Hussel kip, tomaat, avocado, sla, kip, spek en ei door elkaar en je hebt de beroemde Amerikaanse cobb salad. Lekker én gezond. Eet ‘m als maaltijdsalade met wat brood of als bijgerecht tijdens een zomerse barbecue. Deze salade vindt vrijwel iedereen heerlijk!

Over de geschiedenis van de klassieke Amerikaanse cobb salad doen verschillende verhalen de ronde. Het meest waarschijnlijke is dat deze salade in 1937 is uitgevonden in het Hollywood Brown Derby restaurant, door de eigenaar Robert Howard Cobb of zijn chefkok, Paul J. Posti. Een van de twee had ’s avonds laat nog niets gegeten en gooide alle restjes die hij in de keuken vond bij elkaar met wat uitgebakken spek, kaas en dressing. Het smaakte zo goed, dat het vanaf dat moment een vast item op de menukaart werd. De salade is onder andere herkenbaar aan de keurige manier waarop de ingrediënten gerangschikt zijn.

Cobb Salad

22 april 2019
: 4
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren (L)
  • 200 gram kipfilet
  • 4 plakjes bacon
  • 300 gram sla (ijsbergsla of een mix)
  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 50 gram roquefort
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • snufje suiker
  • snufje peper
  • ½ theelepel dijon mosterd
  • kleine teen knoflook, uitgeperst
Bereiding
  • Stap 1 Maak een vinaigrette door de rode wijn azijn te mengen met de olijfolie, het zout, de suiker, de peper, de mosterd en de uitgeperste knoflook. Verkruimel de roquefort en doe dit door de vinaigrette.
  • Stap 2 Verhit een grillpan, breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak deze in 10 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Stap 3 Kook ondertussen de eieren in circa 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in grove stukken.
  • Stap 4 Bak het spek uit en laat afkoelen (en uitlekken) op een stukje keukenpapier.
  • Stap 5 Leg de sla op een groot bord, snijd de ui en verspreid die over de sla. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg op de sla.
  • Stap 6 Was de tomaatjes en snijd in stukjes. Leg naast de avocado op de sla.
  • Stap 7 Breek de bacon in stukjes en leg op het bord. Verdeel daarnaast de eieren en daar weer naast de kip.
  • Stap 8 Verdeel de dressing erover.

Lekker? Probeer dan ook eens deze aardappelsalade met ham en radijs of deze slanke eiersalade!

 

Foto via Shutterstock.

 


Related Posts

Salade met ei, tomaat en pijnboompitjes

Salade met ei, tomaat en pijnboompitjes

Lekker als lunch, maar ook een prima voorgerecht, deze salade met ei, kerstomaatjes en pijnboompitjes. En lijntechnisch prima verantwoord! 

Caesarsalade met rivierkreeftjes in a jar

Caesarsalade met rivierkreeftjes in a jar

Deze caesarsalade met rivierkreeftjes is een makkelijke lunch-to-go. En het kost je maar een kwartiertje om ‘m te maken! Hij smaakt trouwens gewoon thuis aan de eettafel ook prima. Leuk weetje: de klassieke caesarsalade werd per ongeluk bedacht door chefkok Caesar Cardini. Het was druk […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *