Broodje mosselsalade

Broodje mosselsalade

Zo’n 9 maanden van het jaar – van juli tot april – kun je genieten van die echte Zeeuwse mosselen. Dat doen wij dan ook zoveel mogelijk. Zo lunchten we onlangs met dit overheerlijke broodje mosselsalade. En geloof ons: dat is een aanrader!

Wij lunchen wel vaker met mosselen. Zo aten we een clubsandwich met mosselen (en een eitje natuurlijk) en serveerden we ze al eens als mosseltoast. Maar dit broodje mosselsalade zou nog wel eens op de favorietenlijst kunnen belanden. Heerlijk en ontzettend makkelijk te maken.

Broodje mosselsalade

30 juni 2019
: 4
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 500 gram mosselen
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 harde broodjes
  • 4-8 blaadjes kropsla
  • 2 eetlepels verse tuinkers (of rucolakers)
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  • Stap 2 Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime, hoge pan. Maal er royaal peper over.
  • Stap 3 Kook de mosselen in 6 tot 8 minuten gaar (of tot alle schelpen open staan) en haal de mosselen daarna uit de schelp.
  • Stap 4 Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze daarna met een eiersnijder of met de hand fijn.
  • Stap 5 Meng de mayonaise met de crème fraîche en het kerriepoeder. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 6 Snijd de broodjes open en beleg ze met sla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi de tuinkers erover ter decoratie.
  • Stap 7 Serveer de broodjes mosselsalade direct.

Heb je mosselsalade over? Serveer het eens bij de borrel op een toastje!

 

Recept en foto via het Nederlands Mosselbureau. Meer lekkere mosselrecepten vind je op www.mosselen.nl.

 


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]