Wij zijn dol op clubsandwich. Maar deze clubsandwich met mosselen en remouladesaus kwamen we nog op geen enkele menukaart tegen. En dat is jammer, want hij is heerlijk. Mét een eitje natuurlijk!
Mosselen zijn enorm veelzijdig. Je kunt ze traditioneel eten, met stokbrood en een lekker sausje, maar ook op de barbecue gooien. Of er een lekkere mosseltoast met kruidenmayonaise mee maken. Ze zijn te verwerken in een Thaise mosselpannenkoek (Hoy Tod) en natuurlijk kun je ook lunchen met een clubsandwich met mosselen. Zo zet je in een handomdraai een bijzondere lunch op tafel!
Clubsandwich met mosselen en remouladesaus
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 kg mosselen
- 125 ml droge witte wijn of visbouillon
- 2 ansjovisfilets (in olie), uitgelekt en fijngesneden
- 1 zoetzure augurk, fijngesneden
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 2 theelepels kappertjes, fijngehakt
- 125 ml mayonaise
- 12 sneden wit casinobrood
- 8 blaadjes kropsla
- 4 plakjes boerenham
- 2 tomaten, in plakjes
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Stap 2 Doe de mosselen met de wijn of bouillon in een ruime pan. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen 6 tot 8 minuten of tot alle schelpen open staan.
- Stap 3 Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Stap 4 Meng voor de remouladesaus de ansjovisfilet, de augurk, de sjalot, de peterselie en de kappertjes door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 5 Haal de mosselen uit hun schelp. Gooi mosselen die gesloten blijven weg.
- Stap 6 Rooster het brood. Beleg 4 sneden brood met 4 blaadjes kropsla, de ham, de helft van de mosselen en een lepel remouladesaus.
- Stap 7 Dek af met een snee brood en beleg met 4 blaadjes sla, de plakjes tomaat en ei, de rest van de mosselen en een lepel remouladesaus.
- Stap 8 Leg de laatste sneden brood erop en steek de clubsandwich met mosselen vast met een prikker.
Tip: vervang voor een pittig accent de kropsla door 75 gram waterkers.
Heb je mosselen en remouladesaus over? Meng dit en zet ze goed afgesloten in de koelkast, dan kun je de mosselen nog 1-2 dagen bewaren. Lekker als borrelhapje op een sneetje geroosterd brood!
Recept en foto via het Nederlands Mosselbureau. Meer lekkere mosselrecepten vind je op www.mosselen.nl.