Citroencake met kokos

Citroencake met kokos

Als er iets zomer zegt, dan zijn het wel citroenen. En daarom maakten we deze heerlijke smeuïge citroencake met kokos en Griekse yoghurt. Lekker fris en zonnig!

Deze frisse citroencake met kokos doet het altijd goed als je bezoek krijgt. En anders eet je ‘m gewoon lekker zelf op of gaat hij mee naar je werk. Wij gebruikten een springvorm van Le Creuset van 20 cm, maar je zou ook een cakeblik kunnen gebruiken. Laat de citroencake minstens 10 minuten afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt. Anders is de kans groot dat hij breekt.

Citroencake met kokos

21 augustus 2019
: 12
: 20 min
: 55 min
: 1 hr 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 220 gram roomboter
  • 220 gram kristalsuiker
  • 275 gram bloem
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Stap 2 Klop de roomboter en suiker romig. Houd ongeveer 4 eetlepels suiker achter voor de topping van de cake.
  • Stap 3 Voeg de Griekse yoghurt en het sap en rasp van 1 citroen toe en mix alles tot een egaal mengsel.
  • Stap 4 Voeg de eieren een voor een toe en meng alles goed.
  • Stap 5 Doe de bakpoeder, baking soda en bloem erbij en mix alles tot het glad is.
  • Stap 6 Voeg een snuf zout en 30 gram kokos toe en meng dit goed.
  • Stap 7 Bekleed je springvorm met bakpapier of vet deze in en stort het beslag erin.
  • Stap 8 Bak de citroencake in circa 55 minuten gaar. Als een sateprikker droog uit je cake komt, is hij goed.
  • Stap 9 Terwijl de cake in de oven staat, breng je het sap van de overgebleven citroen aan de kook en lost hierin de overgebleven suiker op.
  • Stap 10 Terwijl je cake staat af te koele, prik je met de sateprikker flink wat gaatjes inde bovenkant.
  • Stap 11 Verdeel nu het stroperige citroenmengsel over de bovenkant, zorg dat het goed in de gaatjes gaat zitten.
  • Stap 12 Bestrooi de citroencake tenslotte met de overgebleven kokosrasp en citroenrasp.

 

Lekker? Probeer dan ook deze frisse citroentaart eens, zomer op een gebaksbordje! Of deze heerlijke citroen-tiramisu, een dessert met een frisse bite!

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Oliebollen bakken in de airfryer, kan dat? Jawel hoor. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een stuk gezonder dan oliebollen in olie bakken, want je hebt maar één eetlepel olie nodig.

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Eind december staat half Nederland traditiegetrouw in de keuken om kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes te bakken. Wat is het verschil tussen die twee eigenlijk? En hoe maak je de lekkerste?