Cloud eggs met avocado en veldsla op geroosterd brood

Cloud eggs met avocado en veldsla op geroosterd brood

Een eitje in de morgen, wie houdt er niet van? Gebakken, gekookt of geklutst; het is allemaal even lekker! Wie van afwisseling houdt, kan zich ook eens wagen aan cloud eggs. Er komt geen boter of olie aan te pas en je kunt er eindeloos mee variëren. Doe ze bijvoorbeeld eens op een geroosterde boterham met avocado en veldsla.

Cloud eggs met avocado en veldsla op geroosterd brood

31 maart 2018
: 2
: 5 min
: 11 min
: 16 min
: goed te doen

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 volkoren boterhammen
  • Een avocado
  • Beetje veldsla
  • Peper en zout
  • Eventuele extra smaakmakers
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Stap 2 Scheid van ieder ei het eiwit van de dooier (tip: zo doe je dat). De dooiers houd je apart, het eiwit klop je op tot het dik en luchtig is. Hieraan kun je om te variëren nog extra ingrediënten toevoegen, denk aan kaas, tomaat, bacon,  bosui, chili of andere kruiden.
  • Stap 3 Vervolgens maak je van het eiwit twee hoopjes op een bakplaat. Met de bolle kant van een lepel maak je een kuiltje in de eiwitten. Bak ze vervolgens 5 tot 8 minuten in de oven.
  • Stap 4 Haal de bakplaat uit de oven en doe in ieder eiwit een dooier.
  • Stap 5 Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de cloud egss nog ongeveer 3 minuten.
  • Stap 6 Rooster ondertussen het brood en ontpit de avocado en snijd deze in plakjes.
  • Stap 7 Verspreid de avocado met wat veldsla over de boterhammen (eventueel met een likje mayonaise eronder). Breng op smaak met peper en zout
  • Stap 8 Haal de cloud eggs uit de oven en garneer eventueel met wat gedroogd paprikapoeder of verse bieslook. Serveer de eieren op de geroosterde boterhammen met avocado en veldsla.

Tip: cloud eggs zijn ook heerlijk bij een salade.

Beeld: Shutterstock, video: Delish.

BewarenBewaren


Related Posts

Gordon Ramsay’s kruidige Aziatische omelet uit Laos

Gordon Ramsay’s kruidige Aziatische omelet uit Laos

TV-kok Gordon Ramsay is dol op eieren. Voor zijn National Geographic serie Uncharted bezocht de kok Laos en maakte hij buiten de normale zendtijd deze kruidige Aziatische omelet. En dat doet hij in een wok.

Gordon Ramsay’s roerei met spam uit Hawaii

Gordon Ramsay’s roerei met spam uit Hawaii

Achter de schermen van zijn National Geographic serie Uncharted ging Gordon Ramsay aan de slag met eieren. In aflevering 4 bezocht de tv-kok Hawaii en maakte hij roerei met spam.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *