Wist je dat we met Pasen maar liefst 47 chocolade paaseitjes per persoon eten? Om die weer te verbranden moet je minstens 10 minuten wandelen of 5 minuten hardlopen. Dan zijn échte eitjes toch een stuk gezonder. En speciaal voor Pasen vullen we ze met truffelmayonaise en met kerrie. Maar dan wel op de makkelijke manier!
Gevulde eieren – ook wel duivelse eieren genoemd – doen het goed op iedere paastafel. De klassieke variant blijft een topper, maar speciaal voor Pasen delen wij het recept voor gevulde eieren met een fijne twist: met kerrie of truffelmayonaise. Je kunt ze serveren bij de paasbruch, maar ze zijn ook heerlijk bij de borrel.
Gevulde eieren met truffelmayonaise
Ingrediënten
- 6 middelgrote eieren
- 2 eetlepels kwark
- 2 eetlepels truffelmayonaise
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- Peper en zout
- Verse truffel of truffeltapenade uit een potje (optioneel)
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze even goed schrikken in koud water.
- Stap 2 Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
- Stap 3 Roer de kwark en de truffelmayonaise goed door elkaar.
- Stap 4 Roer hier de peterselie doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Stap 5 Prak de eidooiers door het mayonaisemengsel.
- Stap 6 Vul het eiwit met dit eimengsel met een slagroomspuit of boterhamzakje waar je een punt van af hebt geknipt.
- Stap 7 Garneer met een beetje verse truffel of truffeltapenade.
Gevulde eieren met kerrie
Ingrediënten
- 6 middelgrote eieren
- 2 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout
- Verse bieslook
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze even goed schrikken in koud water.
- Stap 2 Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden en lepel voorzichtig het eigeel eruit.
- Stap 3 Roer een eetlepel kwark en een eetlepel mayonaise goed door elkaar.
- Stap 4 Roer hier de peterselie doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Stap 5 Prak de eidooiers door het mayonaisemengsel.
- Stap 6 Voeg de kerrie aan het mengsel toe en meng goed.
- Stap 7 Vul het eiwit met dit eimengsel met een slagroomspuit of boterhamzakje waar je een punt van af hebt geknipt.
- Stap 8 Garneer met wat fijngehakte verse bieslook.
- Stap 9 Tip: gebruik ook eens citroenmayonaise in plaats van normale mayonaise. dit geeft een extra frisse bite.
Andere garnering
Geen bieslook of peterselie in huis en toch een mooie garnering? Of gewoon eens iets anders? Om de gevulde eieren helemaal af te maken kun je ze garneren met driehoekjes paprika, schijfjes olijf of verse kruiden. Ga je voor extra luxe eitjes dan kun je ze ook garneren met een stukje gerookte zalm of een garnaaltje. Ook zonder garnering zijn deze eitjes natuurlijk ontzettend lekker. Presenteer de gevulde eieren op een grote schaal waar je eerst wat veldsla of rucola op legt of een speciale eierschaal.
Probeer ook eens een van deze andere recepten voor gevulde eieren.
Beeld via Shutterstock en Wiki Commons.