De voedingswaarde van een eierkoek

De voedingswaarde van een eierkoek

Sinds Sonja Bakker zijn eierkoeken natuurlijk helemaal hot. Maar zijn ze ook een gezond tussendoortje? Qua voedingsstoffen kun je beter snackworteltjes of komkommer nemen. Maar vanwege het lage vetgehalte is een eierkoek wel de gezondste keus binnen de ‘koeken’ .

 

Categorie* c
Eenheid 1
Gewicht (gram) 30
Energiewaarde (kcal) 85
Eiwit (gram) 2.1
Koolhydraten (gram) 17.7
Vet (gram) 0.6
Verzadigd vet (gram) 0.2
Voedingsvezel (gram) 0.2
Zout (gram) 0.1

 

* Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. Producten die niet in de Schijf van Vijf staan, zijn ingedeeld in dagkeuze (categorie B) of weekkeuze (categorie C).

Bron: Voedingscentrum, foto Bakkers in bedrijf.


Related Posts

De voedingswaarde van een gekookt ei

De voedingswaarde van een gekookt ei

Een zondags ontbijtje kan niet zonder een gekookt eitje. Of misschien wel twee. Lekker op een broodje, of misschien wel zo, uit z’n schilletje. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gekookt eitje? Categorie* A Eenheid 1 ei Gewicht (gram) 50 Energiewaarde (kcal) 64 […]

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

#Foodhack: snel een ei pellen door te blazen (met video)

Een eitje supersnel pellen door te blazen, kan dat? Ja hoor, studenten van InHolland doen het voor in deze foodhack waarin ze een gekookt ei snel van z’n schil ontdoen.