De voedingswaarde van een gevuld ei

De voedingswaarde van een gevuld ei

Een gevuld eitje is een populaire borrelhap. Er zijn tenslotte maar weinig mensen die niet van eieren houden. En er zijn vele variaties mogelijk. Maar wat is nu de voedingswaarde van zo’n gevuld eitje? En is het dagelijkse kost?

Het gaat hierbij uiteraard om ‘normale’ gevulde eieren, waarbij het eigeel is opgeklopt met een beetje mosterd, crème fraîche, mayonaise en tabasco.

  Categorie* c
  Eenheid 1 ei
  Gewicht (gram) 35
  Energiewaarde (kcal) 84
  Eiwit (gram) 3.5
  Koolhydraten (gram) 0.4
  Vet (gram) 7.6
  Verzadigd vet (gram) 4.2
  Voedingsvezel (gram) 0
  Zout (gram) 0.2

   

  * Producten die in de Schijf van Vijf staan, vallen onder categorie A. Dit zijn producten die een gunstig effect hebben op de gezondheid en die voedingsstoffen leveren die je nodig hebt. Producten die niet in de Schijf van Vijf staan, zijn ingedeeld in dagkeuze (categorie B) of weekkeuze (categorie C).

  Bron: Voedingscentrum, foto via Pixabay.


  Related Posts

  Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

  Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

  Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

  Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata)

  Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata)

  Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.