Dit zijn de 7 beste eiersnijders

Dit zijn de 7 beste eiersnijders

Een eiersnijder is typisch zo’n ding waarvan je niet wist hoe handig hij is tot je hem hebt. Wat zijn de beste zeven eiersnijders?

Natuurlijk kun je je eieren prima met de hand snijden. Maar tenzij je net zo’n vaste hand hebt als de meeste chefkoks, is het voor de presentatie mooier om een eiersnijder te gebruiken. Dit zijn de zeven eiersnijders die volgens Bol.com het meest verkocht worden.

Westmark Bravo Eiersnijder

1. Westmark Bravo Eiersnijder

De Westmark Bravo Eiersnijder is een mooie en praktische keukentool. Het is een sterke en professionele eiersnijder, gemaakt van gecoat aluminium. De RVS snijdraden zijn allemaal apart gespannen. Een groot voordeel, want dan is je eiersnijder niet meteen onbruikbaar als zo’n draadje breekt. 

Met deze eiersnijder kun je eieren zowel in de lengte als in de breedte snijden. En na gebruik kan hij gewoon de vaatwasser in, ook wel fijn. De afmeting van deze snijder is 13,5 x 7,9 x 2,9 cm. En het belangrijkste: je snijdt er gemakkelijk gelijkmatige plakjes ei mee. Qua prijs is hij een mooie middenmoter.

Leifheit Proline Eiersnijder

2. Leifheit ProLine Eiersnijder

Het Duitse merk Leifheit staat natuurlijk al sinds jaar en dag bekend om haar slimme, functionele en degelijke huishoudelijke artikelen. En degelijk, dat is de ProLine Eiersnijder zeker. Maar wij vinden het apparaatje ook wel chique en elegant overkomen. Het gebruikte edelstaal geeft het ding een aangename stabiliteit op je aanrecht.

Deze snijder neemt wat meer ruimte in je lade in – hij meet 24,5 x 14 x 4 cm – maar dan heb je wel een eiersnijder met maar liefst drie functies. Hij snijdt je ei in een handomdraai een mooie ovale of ronde plakjes , maar je kunt je ei ook in acht mooie gelijke partjes snijden. Haal je je ei door beide vormen, dan heb je zelfs grappige driehoekjes. De RVS snijdraden zorgen voor een makkelijke snijbeweging voor eieren, maar bijvoorbeeld ook kiwi’s, champignons of gekookte aardappelen. Ook deze eiersnijder is vaatwasserbestendig en komt met maar liefst twee jaar garantie. Een design-topper voor in de keuken!

Westmark Maximus

3. Westmark Maximus Eiersnijder

Ook de Maximus Eiersnijder van Westmark is gemaakt van gecoat aluminium en heeft snijdraden van RVS. De snijdraden hebben een lange levensduur, omdat ze individueel gespannen zijn. Geen probleem dus als er eentje breekt. Je kunt je ei er op twee manieren mee snijden: in de lengte of in de breedte. De handige grip zorgt dat je eieren in een mum van tijd mooie plakjes zijn met precies dezelfde dikte. Ook deze sterke eiersnijder kan gewoon in de vaatwasmachine. Dit mooie apparaatje meet 16 x 9 x 4,1 cm.

Enrico Eiersnijder

4. Enrico eiersnijder

Voor nog geen tientje koop je deze handige Enrico eiersnijder. Ook met RVS snijdraden, maar met een kunststof behuizing. Hiermee snijd je je ei (of champignons of gekookte aardappels) eenvoudig in ronde of ovale plakjes óf in zes gelijke partjes. Als je het ei nog een- of tweemaal 90° omdraait, snijd je het makkelijk in stroken of blokjes (handig voor bij de asperges!).

Ook deze eiersnijder kan in de vaatwasser, maar even afspoelen maakt ‘m direct klaar voor hergebruik.

Cuisine Elegance Eiersnijder

5. Cuisine Elegance Eiersnijder

De Cuisine Elegance Eiersnijder heeft de mooiste naam, maar is de goedkoopste uit dit rijtje. Dat zie en voel je ook wel. Maar dat geeft op zich niet, want je hebt hem tenslotte voor het efficiënt en snel snijden van eieren. En hij doet gewoon wat hij moet doen. 

Deze snijder is gemaakt van kunsstof, met RVS draden. Hij mag in de vaatwasser en de afmetingen zijn 8 x 10,5 x 2,6 cm.

GEFU Duo Eisnijder

6. Gefu Duo Eisnijder

Mooi, degelijk en niet te licht: dat is de GEFU Duo Eisnijder. Hij heeft – zoals de naam al aangeeft – twee functies: je kunt de gekookte eieren in gelijkmatige schijfjes snijden of in mooie partjes. Stiekem telt deze snijder nog een functie extra, want de eieren kunnen er in de lengte of in de breedte in. Je hoeft niet hard te duwen; de RVS snijdraden zorgen dat je zo door het ei heen bent.

OXO Good Grips Eiersnijder

7. OXO Good Grips Eiersnijder

De laatste, maar zeker niet de minste is de OXO Good Grips Eiersnijder. Ook deze eiersnijder doet keurig wat hij moet doen: eieren in een mum van tijd in gelijke plakjes van 5 mm snijden. En omdat je het ei op twee manieren in het apparaat kan leggen, kun je ook hier kiezen tussen staande of liggende eiplakjes. 

Deze eiersnijder heeft een verhoogde hendel en is daardoor extra gemakkelijk te openen en te sluiten. De anti-slip onderkant zorgt dat hij niet wegschuift op het aanrecht, maar geeft ook extra grip als je je ei boven een bord of kom in schijfjes snijdt. Hij kan in het bovenste rek van de vaatwasser en meet 10,7 x 14,3 x 3,2 cm. 

 

Vond je dit een handig overzicht? We hebben ook de tien beste koekenpannen om eieren in te bakken (volgens de Consumentenbond) voor je op een rij gezet!

 

Bron en productfoto’s: Bol. Hoofdfoto via Shutterstock.


Related Posts

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

9 onmisbare hebbedingen voor een mooie, goed gevulde paastafel

Pasen is de gelegenheid bij uitstek om eens lekker uit te pakken bij de brunch, borrel of diner. Deze negen hebbedingen mogen daarbij eigenlijk niet ontbreken voor de mooiste, best gevulde paastafel!

De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

De egguin: musthave voor iedere pinguïnfan

Grote fan van pinguïns én dol op eieren? Dan is de Egguin je nieuwe beste vriend. Deze kleine pinguïnkolonie bewaakt tot zes eieren en je kunt ze er ook in koken.