Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Deze espressopudding met chocoladeschaafsel bevat voor de chocaholics onder ons vast niet genoeg chocolade, maar de koffieliefhebbers zullen ‘m zeker weten te waarderen. Je kunt deze espressopudding ook in lege eierschalen maken, voor een extra effect. Serveer dan bijvoorbeeld met een bolletje chocolade-ijs on the side.

Espressopudding met chocoladeschaafsel
Ingrediënten
- 2 eieren (m)
- 10 g gelatine
- 125 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 dl melk
- 2 dl sterke espresso of sterke filterkoffie
- 4 dl slagroom
- pure chocoladeschaafsel voor de garnering
Instructies
- Haal de eieren zo’n 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Week de gelatine in ruim water.
- Splits de eieren (eventueel met een eierscheider).
- Klop de eidooiers met 100 gram suiker, de vanille en de melk tot een dik, schuimig geheel.
- Verwarm dit met de koffie op een lage stand en laat al roerende binden.
- Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe.
- Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf met de overgebleven suiker.
- Klop de eiwitten stijf in een schone, ontvette, beslagkom.
- Meng de helft van de slagroom en alle eiwitten luchtig door de pudding.
- Spoel een springvorm (circa 20 cm) om met water en vul deze met de pudding. en laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
- Verwijder de vorm en garneer met de overgebleven slagroom en het chocoladeschaafsel. Voeg eventueel wat rood fruit toe voor de kleur.
Lekker? Maak ook deze Zeeuwse mini-bolussen eens. Heerlijk met een lik roomboter!
Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Recept en foto via Ei Love You.