Fish and chips

Fish and chips

Fish and chips is een typisch Brits gerecht van gefrituurde vis in combinatie met friet. Niet per se heel gezond, maar wel lekker!

In het buitenland is fish and chips een zeer populair gerecht om af te halen. Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in Australië, Canada, Ierland en Nieuw-Zeeland. Je kunt het zelfs in enkele Belgische en Nederlandse badplaatsen kopen. Vroeger werd het verpakt in krantenpapier. Die tijd is geweest, want echt gezond is die drukinkt in je eten niet. Er zijn wel winkels die het papier hebben laten namaken en daar hun eten in verpakken. 

Fish and chips met azijn

Zelf fish and chips maken is verrassend eenvoudig. Het kan eigenlijk met alle soorten rondvis, denk aan schelvis of kabeljouw. Wij gebruiken in dit recept tilapia. Serveer de in beslag gedoopte en gefrituurde vis met lekkere dikke boerenfrieten of krieltjes. Wil je de echt Engelse ervaring, dan druppel je wat azijn over de frites.

Fish and chips

13 juli 2019
: 4
: 5 min
: 20 min
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 4 tilapiafilets
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Verse peterselie
  • zout
  • Peper
  • 800 gram dikke boerenfrieten
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Stap 2 Verdeel over een bord wat bloem en over een ander bord paneermeel.
  • Stap 3 Kluts in een schaaltje de eieren door elkaar. Breng de tilapiafilets op smaak met peper en zout.
  • Stap 4 Haal de filets eerst door de bloem en daarna door het ei en dan door de paneermeel.
  • Stap 5 Leg de filets op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 minuten in de oven totdat de vis gaar is.
  • Stap 6 Bereid terwijl de vis in de oven zit de frieten volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Stap 7 Garneer de vis met verse peterselie en serveer de fish and chips met azijn en citroenmayonaise.

Tip: serveer er erwtjes of een groene salade bij!

 

Lekker? Maak dan ook eens zelf zalmsticks. Dat is veel makkelijker dan je denkt en kinderen zijn er dol op!

 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.