Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Frittata is een ideaal gerecht om restjes mee op te maken, want vrijwel alles kan erin. Wij maakten ‘m met groene en rode paprika, chorizo en cherrytomaatjes. En ei natuurlijk, want dat is het belangrijkste ingrediënt van frittata. Je kunt ‘m koud eten, maar warm is hij wel het lekkerste.

Frittata uit de oven

23 oktober 2017
: 2
: 10 min
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout
  • Wat verse, platte peterselie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de olie voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn.
  • Stap 3 Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje olie en voeg de chorizo en de fijngesneden paprika’s toe en bak die een paar minuten mee.
  • Stap 4 Klop de eieren los in een kom en voeg daar de oregano, kaas en peper en zout naar smaak aan toe.
  • Stap 5 Doe de ui, knoflook, paprika en chorizo in een ingevette ovenschaal of ovenbestendige koekenpan en doe de gesneden tomaatjes erbij.
  • Stap 6 Schenk het eimengsel erover en zet het geheel zo’n 20 minuten in de oven tot het ei is gestold en de frittata goudbruin van kleur is.
  • Stap 7 Garneer met de verse peterselie.

Foto: Shutterstock.


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep met gepocheerd ei

Spaanse knoflooksoep, oftewel sopa de ajo, staat in vrijwel ieder Spaans eetcafé op de kaart. En het is zo lekker, dat je het tenminste één keer in je leven gegeten zou moeten hebben. Het liefste in Spanje natuurlijk, maar gaat dat niet, dan is dit […]