Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Frittata is een ideaal gerecht om restjes mee op te maken, want vrijwel alles kan erin. Wij maakten ‘m met groene en rode paprika, chorizo en cherrytomaatjes. En ei natuurlijk, want dat is het belangrijkste ingrediënt van frittata. Je kunt ‘m koud eten, maar warm is hij wel het lekkerste.

Frittata uit de oven

23 oktober 2017
: 2
: 10 min
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout
  • Wat verse, platte peterselie
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de olie voor op 200 graden Celsius.
  • Stap 2 Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn.
  • Stap 3 Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje olie en voeg de chorizo en de fijngesneden paprika’s toe en bak die een paar minuten mee.
  • Stap 4 Klop de eieren los in een kom en voeg daar de oregano, kaas en peper en zout naar smaak aan toe.
  • Stap 5 Doe de ui, knoflook, paprika en chorizo in een ingevette ovenschaal of ovenbestendige koekenpan en doe de gesneden tomaatjes erbij.
  • Stap 6 Schenk het eimengsel erover en zet het geheel zo’n 20 minuten in de oven tot het ei is gestold en de frittata goudbruin van kleur is.
  • Stap 7 Garneer met de verse peterselie.

Foto: Shutterstock.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.