Heerlijk, die eggnog. Maar ook beperkt houdbaar. Doe eens gek en maak met een restje eggnog – oftewel eierpunch – deze heerlijke eggnog wentelteefjes met Nutella en banaan. Wij zeggen: de ultieme combinatie voor aan de ontbijttafel!
Wentelteefjes, in het buitenland French toast genoemd, kennen we allemaal. Over het algemeen worden ze gemaakt met slechts vier ingrediënten, te weten: melk, eieren, suiker en kaneel. Wij gebruikten een restje eggnog, wat van zichzelf natuurlijk al heerlijk kruidig smaakt, en voegden daar nog wat extra dingetjes aan toe. Het resultaat? Wentelteefjes-de-luxe! Je kunt hier natuurlijk de klassieke eggnog voor gebruiken, maar ook de alcoholvrije variant werkt prima. En je bent mooi van je kliekjes af.
Eggnog wentelteefjes met Nutella en banaan

Ingrediënten
- 12 sneden casinobrood, eventueel zonder korst
- 350 milliliter eggnog
- 5 grote eieren
- 2,5 gram verse, geraspte nootmuskaat
- 2 zakjes vanillesuiker
- 60 gram boter
- Nutella (een andere chocoladepasta kan natuurlijk ook)
- 3 bananen
- Stroop (optioneel)
- Poedersuiker (optioneel)
Bereiding
- Stap 1 Klop de eggnog, de eieren, de vanillesuiker en nootmuskaat los.
- Stap 2 Snijd eventueel de korstjes van het brood.
- Stap 3 Wentel de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en stapel ze op een bord.
- Stap 4 Schenk de rest van het mengsel over de broodstapel. Laat dit even intrekken terwijl je de bananen schilt en in plakjes snijdt.
- Stap 5 Verhit boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege even om.
- Stap 6 Neem ze uit de pan, bestrijk ze met Nutella en leg daar de plakjes banaan op.
- Stap 7 Bestrooi eventueel met poedersuiker en schenk er wat stroop over.
Foto via Shutterstock.