Gevulde eieren met Hollandse garnalen

Gevulde eieren met Hollandse garnalen

Een gevuld eitje doet het goed op elke borrel. Vaak wordt de klassieke variant geserveerd. Maar jij pakt binnenkort uit met deze gevulde eieren met Hollandse garnalen. 

Deze gevulde eieren met garnalen zijn een topper bij elke brunch of borrel. Niet gek, want garnalen en eieren vormen een perfecte combi. En dat deze gevulde eieren – ook wel duivelse eieren genoemd – hartstikke makkelijk te maken zijn, dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!

Gevulde eieren met Hollandse garnalen

5 april 2020
: 12
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • Citroensap
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Handje verse, platte peterselie
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
  • Stap 2 Laat ze daarna schrikken en afkoelen.
  • Stap 3 Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Stap 4 Lepel voorzichtig het eigeel uit de eieren en meng deze in een kom met de mayonaise, mosterd en een scheutje citroensap. Snijd een deel van de peterselie fijn en mix dit door het eimengsel.
  • Stap 5 Roer de Hollandse garnalen erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak nog wat mayonaise of mosterd toe.
  • Stap 6 Vul de eieren met het garnalenmengsel en garneer met een toefje platte peterselie.

Lekker? Probeer dan ook eens deze slanke gevulde eieren met hummus of deze variant met avocado en gerookte zalm.

 

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Krokante uienringen uit de oven

Krokante uienringen uit de oven

Iedere week dezelfde borrelsnacks: dat gaat je op den duur de keel uithangen. Maak deze lekkere krokante uienringen eens en serveer ze met een fijne zoetzure dip, een hete dip of een heerlijke avocado-dip. Uit de oven, dus veel minder vet!

Hartige radijsjestaart: kleurige topper

Hartige radijsjestaart: kleurige topper

Hij knalt van je bord, deze hartige radijsjestaart. En dat niet alleen, hij is ook nog eens supersimpel te maken. Lekker als hoofdgerecht, maar ook als lunch.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *