Ook als je op de lijn let, wil je af en toe een lekkere snack. Deze gevulde eieren met hummus bevatten nog geen 60 kcal. Als dat geen slanke borrelhap is!
Afvallen gaat een stuk makkelijker wanneer je regelmatig eieren op het menu zet, dat is wetenschappelijk bewezen. Gelukkig maar, want een extra eitje is absoluut geen straf.
Zo zijn wij dol op gevulde eieren bij de borrel. Maar maak je die met mayonaise, dan kun je moeilijk beweren dat ze ‘goed voor de lijn’ zijn. Deze gevulde eieren met zelfgemaakte hummus zijn dat wel. Ze vullen goed, waardoor je het snacken automatisch beperkt, en bevatten slechts 58,5 kcal. per gevuld eitje (oké, en een klein beetje paprikapoeder). En het belangrijkste: ze zijn gewoon lekker.
Gevulde eieren met zelfgemaakte hummus
Ingrediënten
- 4 eieren (L)
- 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht circa 200 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap van een halve citroen + de schil
- Peper en zout
- Paprikapoeder
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze overdwars door.
- Stap 2 Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Stap 3 Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Stap 4 Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Stap 5 Roer de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het citroensap, wat geraspte citroenschil en wat peper door.
- Stap 6 Lepel voorzichtig het eigeel uit de halve eieren, doe dit in een kom en prak het eigeel met de hummus tot een luchtig mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 7 Vul de eiwitten met het ei-hummus mengsel en garneer met een beetje paprikapoeder.
Je kunt de hummus eventueel van te voren maken. In een afgesloten plastic bakje in de koelkast kun je de hummus ongeveer een week goed houden.
Dol op gevulde eieren? Maak ook eens een van deze zeven varianten.
Foto via Shutterstock.