Sommige gelegenheden vragen om een beetje meer luxe op de borreltafel. Dan zijn deze gevulde eieren met gerookte zalm en avocado perfect. En het mooie? We gebruiken geen mayonaise, dus ze zijn ook nog eens beter voor de lijn.
Ben je liefhebber van avocado? Probeer dan ook de gevulde eieren met bacon en guacamole eens. Ook de gevulde eieren met garnaal en de variant met paddenstoelen doen het goed bij de borrel.
Duivelse eieren met avocado en gerookte zalm
Gerookte zalm en eieren zijn een geliefde combinatie. Deze gevulde eieren met avocado en gerookte zalm vallen dan ook vast en zeker in de smaak bij je borrelgasten.

Ingrediënten
- 12 eieren
- 250 gram gerookte zalm
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 limoen
- 2 eetlepels zure room
- 2 teentjes knoflook
- Paar takjes verse dille
- Peper en zout
- Snufje paprikapoeder
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Stap 2 Snijd de zalm ondertussen 24 kleine plakjes voor de garnering en snipper de rest fijn.
- Stap 3 Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder de pit met een lepel. Lepel het vruchtvlees uit de avocado in een kom.
- Stap 4 Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht over de avocado.
- Stap 5 Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit. Doe dit samen met de zure room bij de avocado in de kom, en prak alles door elkaar.
- Stap 6 Snijd de knoflook fijn en voeg dit samen met een beetje paprikapoeder en de zalmsnippers toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 7 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
- Stap 8 Garneer ieder ei met een opgerold plakje zalm en een klein takje dille.
Foto via Shutterstock.