Gevulde eieren met guacamole en bacon

Gevulde eieren met guacamole en bacon

Dol op guacamole? Wij ook, maar de chips waarmee je in die avocadoprut dipt, zijn nou niet echt bevorderlijk voor de lijn. Zet deze gevulde eieren met guacamole en bacon eens op tafel. Wél de heerlijke guacamolesmaak, niet de calorieën van de chips. 

Verrast door dit lekkere gevulde eitje? Probeer dan ook eens een ei gevuld met garnaal en roomkaas, eentje met paddenstoelenmix of onze variant met ham en paprika. Dat is nog eens fijn borrelen!

Gevulde eieren met guacamole en bacon

29 december 2017
: 24
: 30 min
: eitje

Een ware traktatie, deze gevulde eieren met guacamole en bacon. En vrij simpel om te maken. Vind je 24 gevulde eieren teveel? Halveer dan de ingrediënten of gebruik 6 eieren en bewaar de rest van de vulling als dip of voor op een toastje.

Door:

Ingrediënten
  • 12 eieren
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 4 plakjes bacon
  • ½ limoen
  • ½ jalapeño peper
  • 20 gram fijngehakte verse koriander
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 tomaat
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels plantaardige olie
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Stap 2 Leg de bacon ondertussen in een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin in de olie. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en hak ze daarna in stukjes.
  • Stap 3 Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af en verwijder de pit met een lepel. Lepel het vruchtvlees uit de avocado in een kom.
  • Stap 4 Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht over het avocado vruchtvlees. Prak het avocado vruchtvlees met een vork, maar behoud enige textuur.
  • Stap 5 Halveer de eieren en lepel het eigeel eruit. Doe dit bij de avocado in de kom, prak fijn en meng.
  • Stap 6 Snipper de uit en de knoflook fijn. Was de peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de helft van de peper in hele fijne stukjes. Voeg alles toe aan het avocadomengsel.
  • Stap 7 Snijd de halve tomaat fijn en voeg ook toe aan het geheel. Doe daarbij de fijngehakte koriander en bieslook. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Stap 8 Meng alles goed en doe de baconstukjes erbij. Bewaar wat voor de garnering.
  • Stap 9 Vul de halve eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken.
  • Stap 10 Garneer ieder ei met een beetje bacon.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4671dcea6d4_selected-products” products=”9200000057376172″ name=”Avocado” sub_id=”recepten” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto via Shutterstock.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.