Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

Kedgeree is een snel Indiaas rijstgerecht met vis. Wij gebruikten schelvis (haddock), maar je kunt ook gerookte makreel, zalm, kabeljouw of zeebaars gebruiken. 

Hoewel kedgeree in India (en Groot-Brittannië) een ontbijtgerecht is, eten we het in Nederland liever als avondeten. Omdat we bloemkoolrijst gebruiken, heb je al een deel van je groenten binnen. Je kunt er eventueel nog een doosje diepvrieserwtjes door mengen. Of gehalveerde cherrytomaatjes, dat kleurt ook fijn. En anders eet je er een lekere salade bij. 

Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

20 januari 2019
: 4
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 schelvisfilets
  • 200 gram gele rijst
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 30 gram verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verhit twee eetlepels olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Stap 2 Verhit ondertussen de overgebleven olie olie en bak de vis op de huid 1 minuut op hoge temperatuur. Verlaag de temperatuur naar middelhoog. Draai de vis na 2-3 minuten om en bak nog 2-3 minuten op lage temperatuur totdat de vis gaar is. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken.
  • Stap 3 Kook ondertussen ook de eieren hard. Laat ze daarna schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Stap 4 Snijd tegelijkertijd de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en 600 milliliter water toe aan de rijst in de hapjespan. Breng dit aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur zo’n 8 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 5 Voeg de bloemkoolrijst toe en verwarm deze 4 minuten mee.
  • Stap 6 Doe de kedgeree op een schaal en verdeel de in stukken gesneden schelvis, de gekookte eieren en de overgebleven peterselie erover.

Foto via Shutterstock. 

 


Related Posts

Groentetaart met broccoli en spinazie

Groentetaart met broccoli en spinazie

Makkelijk en lekker: een quiche kan altijd. Deze hartige groentetaart met broccoli en spinazie is om je vingers bij op te eten.

Volkorenplaatpizza met groene asperges

Volkorenplaatpizza met groene asperges

Vrijwel iedereen houdt van pizza. Maar liever dan die kartonnen kant-en-klaar pizza’s te halen, maken we hem zelf. Lekkerder en veel gezonder. Deze volkorenplaatpizza met groene asperges bijvoorbeeld.