Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

Kedgeree is een snel Indiaas rijstgerecht met vis. Wij gebruikten schelvis (haddock), maar je kunt ook gerookte makreel, zalm, kabeljouw of zeebaars gebruiken. 

Hoewel kedgeree in India (en Groot-Brittannië) een ontbijtgerecht is, eten we het in Nederland liever als avondeten. Omdat we bloemkoolrijst gebruiken, heb je al een deel van je groenten binnen. Je kunt er eventueel nog een doosje diepvrieserwtjes door mengen. Of gehalveerde cherrytomaatjes, dat kleurt ook fijn. En anders eet je er een lekere salade bij. 

Kedgeree met bloemkoolrijst, schelvis en ei

20 januari 2019
: 4
: 25 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 schelvisfilets
  • 200 gram gele rijst
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 30 gram verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Verhit twee eetlepels olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Stap 2 Verhit ondertussen de overgebleven olie olie en bak de vis op de huid 1 minuut op hoge temperatuur. Verlaag de temperatuur naar middelhoog. Draai de vis na 2-3 minuten om en bak nog 2-3 minuten op lage temperatuur totdat de vis gaar is. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken.
  • Stap 3 Kook ondertussen ook de eieren hard. Laat ze daarna schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Stap 4 Snijd tegelijkertijd de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en 600 milliliter water toe aan de rijst in de hapjespan. Breng dit aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur zo’n 8 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 5 Voeg de bloemkoolrijst toe en verwarm deze 4 minuten mee.
  • Stap 6 Doe de kedgeree op een schaal en verdeel de in stukken gesneden schelvis, de gekookte eieren en de overgebleven peterselie erover.

Foto via Shutterstock. 

 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons.