Nutella brownie in een mok (met slechts 3 ingrediënten)

Nutella brownie in een mok (met slechts 3 ingrediënten)

Deze Nutella brownie doet het prima als dessert, met een bolletje ijs, maar je kunt hem natuurlijk ook als lekker tussendoortje nemen. Je hebt maar drie ingrediënten nodig en hij is klaar in vijf minuten!

Wij maakten deze Nutella brownie in een Siemens combi-magnetron met een vermogen van 1000 watt. Het vermogen van jouw magnetron kan anders zijn en daarmee de baktijd ook. En wanneer je deze Nutella brownie te lang in de magnetron zet, wordt hij droog en hard. Check daarom na circa 45 seconden even hoe het met je brownie gaat. Het is sowieso handig om erbij te blijven, zodat je brownie niet per ongeluk overkookt. Je brownie is klaar als de bovenkant net droog is. Het binnenste is dan nog lekker smeuïg.

Nutella brownie in een mok

20 januari 2019
: 1
: 4 min
: 1 min
: 5 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 1 ei (L)
  • 90 gram Nutella
  • 2 eetlepels bloem
Bereiding
  • Stap 1 Klop het ei los in een grote, magnetronbestendige mok.
  • Stap 2 Voeg beetje bij beetje de Nutella toe. Blijf roeren, maar zorg dat je beslag niet té luchtig wordt. Je wilt immers een compacte, smeuïge brownie.
  • Stap 3 Voeg de bloem toe terwijl je blijft roeren.
  • Stap 4 Zet de brownie voor ongeveer een minuut op de hoogste stand in de magnetron.
  • Stap 5 Je Nutella brownie is klaar als de bovenkant net droog is.

Probeer ook eens dit makkelijke roerei in een mok. Een supersnel ontbijt, want het kost je slechts vier minuten!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Oliebollen bakken in de airfryer, kan dat? Jawel hoor. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een stuk gezonder dan oliebollen in olie bakken, want je hebt maar één eetlepel olie nodig.

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Eind december staat half Nederland traditiegetrouw in de keuken om kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes te bakken. Wat is het verschil tussen die twee eigenlijk? En hoe maak je de lekkerste?