Klassieke kerstkransjes

Klassieke kerstkransjes

In een mooi versierde boom horen kerstkransjes. En die klassieke kerstkransjes maak je natuurlijk zelf, want dat is supersimpel. Met dit recept zijn ze zo lekker, dat de vraag is of ze de boom wel halen.

Klassieke kerstkransjes

21 december 2018
: 20
: 1 hr 10 min
: 20 min
: 1 hr 30 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepel gewone suiker
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding
  • Stap 1 Zeef de bloem en het zout boven een kom.
  • Stap 2 Scheid het ei.
  • Stap 3 Voeg de helft van de eidooier toe aan de bloem, samen met de suiker, de boter en het citroensap.
  • Stap 4 Kneed het mengsel goed door elkaar zodat een samenhangende bal ontstaat.
  • Stap 5 Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Stap 6 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Stap 7 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot een dikte van 3 à 4 millimeter.
  • Stap 8 Steek er met een koekjessteker bloemetjes uit en maak een gaatje in het midden, met je vinger of bijvoorbeeld een appelboor.
  • Stap 9 Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Stap 10 Kluts het restant van de dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hier licht mee.
  • Stap 11 Bestrooi de koekjes met wat gewone suiker en de amandelen.
  • Stap 12 Bak de kerstkransjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Stap 13 Hang de kerstkransjes met een mooi lint in de kerstboom of bewaar ze in de koektrommel.

 

Lekker? Probeer dan ook deze kerstkransjes met glazuur eens.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Zo maak je de perfecte oliebollen in de airfryer

Oliebollen bakken in de airfryer, kan dat? Jawel hoor. Het is niet alleen heel makkelijk, maar ook een stuk gezonder dan oliebollen in olie bakken, want je hebt maar één eetlepel olie nodig.

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes): het klassieke recept

Eind december staat half Nederland traditiegetrouw in de keuken om kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes te bakken. Wat is het verschil tussen die twee eigenlijk? En hoe maak je de lekkerste?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *