Koolhydraatarme carbonara alla marinara

Koolhydraatarme carbonara alla marinara

Een carbonara zonder spaghetti en spekjes? Ja hoor, deze carbonara alla marinara met courgetti smaakt even lekker als het origineel, maar is een stuk beter voor de lijn.

Spaghetti carbonara is heerlijk, maar soms heb je gewoon zin in iets dat wat lichter op de maag ligt. No worries! Het ei en de kaas geven deze carbonara alla marinara toch die lekkere carbonara touch. En de marinara? Die komt van de gerookte zalm. 

Je kunt natuurlijk kant-en-klare courgetti kopen, maar zelf maken is simpel en veel lekkerder. Zorg dan wel voor een goede spiraalsnijder.

Koolhydraatarme carbonara alla marinara

1 maart 2020
: 2
: 15 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 400 g courgettesliertjes (courgetti)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 grote plakken gerookte zalm
  • 4 el cottage cheese
  • 5 gram fijngesneden, verse dille
  • Een handjeParmezaanse kaas
  • Peper
  • Fleur de sel
Bereiding
  • Stap 1 Snijd de courgettes zonder zaadjes met een spiraalsnijder tot sliertjes. Bestrooi ze met wat zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze droog.
  • Stap 2 Meng de dille met de cottage cheese.
  • Stap 3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak knoflook en ui tot ze kleuren.
  • Stap 4 Voeg de courgettislierten toe en bak ze op een hoog vuur tot ze knapperig worden.
  • Stap 5 Klop de eieren los in een kom. Haal de courgetti van het vuur en meng de eieren erdoor. Ze garen door het contact met de warme courgetti.
  • Stap 6 Snijd de zalm in kleinere stukken en voeg toe. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
  • Stap 7 Verdeel over twee diepe borden en doe er een dot cottage cheese met dille op. Garneer met Parmezaanse kaas.

Meer zin in het stevige werk? Probeer dan deze spaghetti carbonara met kwarteleitjes en knapperig gebakken spek.

Dit recept is afkomstig uit het boek Koken voor een maatje minder door Hilde Deweer en Marie Bossuyt, uitgegeven door Forte Uitgevers.


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)

Oeufs en meurette is een Franse klassieker uit de Bourgogne. Heerlijke gepocheerde eieren in een saus van rode wijn, met spek en champignons. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *