Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

Niet de slankste maaltijd, maar misschien wel een van de lekkerste: spaghetti carbonara. Officieel eet je het met een rauw ei bovenop, maar dat ziet niet iedereen zitten. Serveer ‘m eens met kwarteleitjes. Dat staat net iets leuker bij een etentje. 

Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

23 oktober 2017
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 320 gram licht gezouten spek
  • 3 eidooiers
  • 4 deciliter room
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 12 kwarteleitjes
  • 400 gram spaghetti
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peterselie (voor de garnering)
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Kook de kwarteleitjes in circa 3 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Stap 2 Bak het spek krokant.
  • Stap 3 Meng de eidooiers met de room, peper, zout en nootmuskaat (naar smaak).
  • Stap 4 Kook de pasta beetgaar.
  • Stap 5 Doe de fijngesneden knoflook bij het spek en bak dit nog even mee.
  • Stap 6 Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de spekjes toe en daarna het roommengsel. Meng dit goed.
  • Stap 7 Verdeel de pasta over de borden, garneer peterselie en fijngetrapte kaas en verdeel de kwarteleitjes erover.

Foto: Shutterstock.

 


Related Posts

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Ravioli met zoete aardappel en amaretti

Ravioli met zoete aardappel en amaretti en walnoten kun je wel de nieuwe ravioli-klassieker noemen, want deze combinatie is echt top!

Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Foe yong hai met extra veel groenten van Francesca Kookt

Er zijn weinig foodlovers die Francesca van Berk van het populaire kookblog Francesca Kookt niet kennen. Onlangs lanceerde ze haar vijfde Eetkalender. Wij kregen haar favoriete eierrecept uit deze prachtige jubileumeditie: foe yong hai met extra veel groenten.