Niet de slankste maaltijd, maar misschien wel een van de lekkerste: spaghetti carbonara. Officieel eet je het met een rauw ei bovenop, maar dat ziet niet iedereen zitten. Serveer ‘m eens met kwarteleitjes. Dat staat net iets leuker bij een etentje.
Spaghetti carbonara met kwarteleitjes
23 oktober 2017
: 4
: 20 min
: eitje
Ingrediënten
- 320 gram licht gezouten spek
- 3 eidooiers
- 4 deciliter room
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 12 kwarteleitjes
- 400 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- Peterselie (voor de garnering)
- Nootmuskaat
- Zout en peper
Bereiding
- Stap 1 Kook de kwarteleitjes in circa 3 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
- Stap 2 Bak het spek krokant.
- Stap 3 Meng de eidooiers met de room, peper, zout en nootmuskaat (naar smaak).
- Stap 4 Kook de pasta beetgaar.
- Stap 5 Doe de fijngesneden knoflook bij het spek en bak dit nog even mee.
- Stap 6 Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de spekjes toe en daarna het roommengsel. Meng dit goed.
- Stap 7 Verdeel de pasta over de borden, garneer peterselie en fijngetrapte kaas en verdeel de kwarteleitjes erover.
Foto: Shutterstock.