Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

Niet de slankste maaltijd, maar misschien wel een van de lekkerste: spaghetti carbonara. Officieel eet je het met een rauw ei bovenop, maar dat ziet niet iedereen zitten. Serveer ‘m eens met kwarteleitjes. Dat staat net iets leuker bij een etentje. 

Spaghetti carbonara met kwarteleitjes

23 oktober 2017
: 4
: 20 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 320 gram licht gezouten spek
  • 3 eidooiers
  • 4 deciliter room
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 12 kwarteleitjes
  • 400 gram spaghetti
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peterselie (voor de garnering)
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
Bereiding
  • Stap 1 Kook de kwarteleitjes in circa 3 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Stap 2 Bak het spek krokant.
  • Stap 3 Meng de eidooiers met de room, peper, zout en nootmuskaat (naar smaak).
  • Stap 4 Kook de pasta beetgaar.
  • Stap 5 Doe de fijngesneden knoflook bij het spek en bak dit nog even mee.
  • Stap 6 Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de spekjes toe en daarna het roommengsel. Meng dit goed.
  • Stap 7 Verdeel de pasta over de borden, garneer peterselie en fijngetrapte kaas en verdeel de kwarteleitjes erover.

Foto: Shutterstock.

 


Related Posts

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Spaanse aardappeltortilla (tortilla Española)

Denk je aan Spanje, dan denk je aan tortilla. Wij tenminste wel. Want hoe lekker is een stukje aardappeltortilla, oftewel tortilla Española bij de borrel? Ook als gewone maaltijd niet te versmaden natuurlijk. Wij zijn fan!

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Deze groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie uit Charlie’s Kitchen is echt een energiebommetje voor je lichaam.