Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.

Wanneer je op je gewicht let, is het logisch snelle koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. En als je gewoon gezond wilt eten trouwens ook. Dit vogelbroodje zit boordevol langzame koolhydraten en vezels. Dat betekent dat het niet alleen goed is  voor je spijsvertering, maar dat je er ook lekker lang vol van zit. Als je er iedere dag twee sneetjes van eet, doe je een week met dit vogelbroodje. Lekker met een groentespread, een spiegeleitje of een lepeltje jam!

Koolhydraatarm vogelbroodje

1 maart 2020
: 1 brood
: 60 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 80 g haverzemelen
  • 70 g amandelmeel
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 25 g havervlokken
  • 100 g magere yoghurt of kwark
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gehakte noten naar keuze
  • 3 eetlepels pompoenpitten, of een mengeling van pitten en zaden
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel honing
Bereiding
  • Stap 1 Klop de eieren los in een grote, gladde kom en meng het bakpoeder en de yoghurt of kwark erdoor.
  • Stap 2 Maal de havervlokken, de haverzemelen en het lijnzaad in de blender.
  • Stap 3 Meng alle ingrediënten door de eieren, ook de pitten en gehakte noten.
  • Stap 4 Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat het deeg ondertussen even rusten.
  • Stap 5 Doe het deeg in een cakevorm of silliconenvorm en bak het 35 minuten. Zet dan de oven uit en laat het vogelbroodje nog 5 minuten nagaren in de oven.
  • Stap 6 Check de gaarheid door er een sateprikker in te steken. Deze moet er droog uitkomen. Zet de ovendeur open en laat het vogelbroodje in de oven afkoelen.

Vraag je je af waar de naam vandaan komt? Dit broodje zit zo boordevol zaden en pitten, dat iedere vogel er happy van wordt! Je kunt dit vogelbroodje prima per portie invriezen. Luchtdicht verpakt is het op een koele plaats ongeveer een week houdbaar. 

Lekker? Probeer dan ook dit bananenbrood eens!

 

 

Dit recept (en de foto) is afkomstig uit het boek Koken voor een maatje minder door Hilde Deweer en Marie Bossuyt, uitgegeven door Forte Uitgevers.

 


Related Posts

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka van de barbecue

Shakshuka. Er zijn weinig mensen die dit nog nooit geproefd hebben. Wat begon als een simpel ontbijtje uit het Midden-Oosten, is dankzij topchef Yotam Ottolenghi nu een wereldwijde trend. Daar doen we graag aan mee met deze shakshuka van de barbecue.

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *