Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.

Wanneer je op je gewicht let, is het logisch snelle koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. En als je gewoon gezond wilt eten trouwens ook. Dit vogelbroodje zit boordevol langzame koolhydraten en vezels. Dat betekent dat het niet alleen goed is  voor je spijsvertering, maar dat je er ook lekker lang vol van zit. Als je er iedere dag twee sneetjes van eet, doe je een week met dit vogelbroodje. Lekker met een groentespread, een spiegeleitje of een lepeltje jam!

Koolhydraatarm vogelbroodje

1 maart 2020
: 1 brood
: 60 min
: eitje

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 80 g haverzemelen
  • 70 g amandelmeel
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 25 g havervlokken
  • 100 g magere yoghurt of kwark
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gehakte noten naar keuze
  • 3 eetlepels pompoenpitten, of een mengeling van pitten en zaden
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel honing
Bereiding
  • Stap 1 Klop de eieren los in een grote, gladde kom en meng het bakpoeder en de yoghurt of kwark erdoor.
  • Stap 2 Maal de havervlokken, de haverzemelen en het lijnzaad in de blender.
  • Stap 3 Meng alle ingrediënten door de eieren, ook de pitten en gehakte noten.
  • Stap 4 Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat het deeg ondertussen even rusten.
  • Stap 5 Doe het deeg in een cakevorm of silliconenvorm en bak het 35 minuten. Zet dan de oven uit en laat het vogelbroodje nog 5 minuten nagaren in de oven.
  • Stap 6 Check de gaarheid door er een sateprikker in te steken. Deze moet er droog uitkomen. Zet de ovendeur open en laat het vogelbroodje in de oven afkoelen.

Vraag je je af waar de naam vandaan komt? Dit broodje zit zo boordevol zaden en pitten, dat iedere vogel er happy van wordt! Je kunt dit vogelbroodje prima per portie invriezen. Luchtdicht verpakt is het op een koele plaats ongeveer een week houdbaar. 

Lekker? Probeer dan ook dit bananenbrood eens!

 

 

Dit recept (en de foto) is afkomstig uit het boek Koken voor een maatje minder door Hilde Deweer en Marie Bossuyt, uitgegeven door Forte Uitgevers.

 


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Banaan-ei pannenkoekjes met granola

Op werkdagen hebben wij hier echt geen tijd voor. Maar in het weekend zijn deze banaan-ei pannenkoekjes met slechts drie ingrediënten (ei, kaneel en banaan) natuurlijk niet te versmaden. Extra lekker als je ze nog wat opleukt met granola en honing. Wedden dat dit je […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *