Tulpen van gevulde tomaten met kaas-ei salade

Tulpen van gevulde tomaten met kaas-ei salade

Een origineel borrelhapje dat de tafel lekker opfleurt. Ook te maken zonder de tulp-vorm uiteraard. Snijd dan een plakje van de onderkant van de tomaatjes, zodat ze blijven staan.

Tulpen van gevulde tomaten met kaas-ei salade

19 januari 2019
: 15 min
: Eitje

Door:

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • Een bakje snacktomaatjes (kies voor een beetje langwerpige tomaatjes)
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • Verse bieslook
  • Verse platte peterselie naar smaak, fijngesneden
  • Peper en zout
Bereiding
  • Stap 1 Kook de eieren in circa 7 tot 8 minuten hard. Haal de pan van het vuur en laat de eieren schrikken.
  • Stap 2 Pel de eieren en prak ze met een vork tot het kleine stukjes zijn. Je kunt natuurlijk ook een eiersnijder gebruiken.
  • Stap 3 Maak drie tot vier inkepingen in de snacktomaatjes. Doe dit in de lengte, tot ongeveer halverwege.
  • Stap 4 Hol de tomaatjes uit, druk het vruchtvlees door een zeef en pureer dit samen met de kaas, Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd tot een egale massa.
  • Stap 5 Schep de peterselie en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 6 Doe het mengsel in een spuitzak met brede mond of een plastic zakje waar je een punt vanaf heb geknipt en vul de tomaatjes. Doe er voldoende vulling in, zodat de blaadjes van de ’tulp’ een beetje open gaan staan.
  • Stap 7 Schik de gevulde tomaatjes op een bord en leg de bieslook erbij als ’stelen’ van de tulpjes. Gebruik eventueel nog een lint van wortel of komkommer als strik.

 

Waarom je je eieren eerst moet laten schrikken vóór je ze prakt? Drie goede redenen. Probeer ook eens de extra slanke eiersalade.

 

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Basisrecept voor glutenvrije en lactosevrije oliebollen

Oliebollen horen bij oudejaarsavond, maar mensen met coeliakie worden ziek van de traditionele variant. Daarom een recept voor glutenvrije (en lactosevrije) oliebollen. Zo heeft iedereen een leuke avond!

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas. En een van de betere tapas komt uit de stad Murcia: zarangollo Murciano; een heerlijke courgetteschotel met ei en ui.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *