Een origineel borrelhapje dat de tafel lekker opfleurt. Ook te maken zonder de tulp-vorm uiteraard. Snijd dan een plakje van de onderkant van de tomaatjes, zodat ze blijven staan.
Tulpen van gevulde tomaten met kaas-ei salade

Ingrediënten
- 4 eieren
- Een bakje snacktomaatjes (kies voor een beetje langwerpige tomaatjes)
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- Verse bieslook
- Verse platte peterselie naar smaak, fijngesneden
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Kook de eieren in circa 7 tot 8 minuten hard. Haal de pan van het vuur en laat de eieren schrikken.
- Stap 2 Pel de eieren en prak ze met een vork tot het kleine stukjes zijn. Je kunt natuurlijk ook een eiersnijder gebruiken.
- Stap 3 Maak drie tot vier inkepingen in de snacktomaatjes. Doe dit in de lengte, tot ongeveer halverwege.
- Stap 4 Hol de tomaatjes uit, druk het vruchtvlees door een zeef en pureer dit samen met de kaas, Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd tot een egale massa.
- Stap 5 Schep de peterselie en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Stap 6 Doe het mengsel in een spuitzak met brede mond of een plastic zakje waar je een punt vanaf heb geknipt en vul de tomaatjes. Doe er voldoende vulling in, zodat de blaadjes van de ’tulp’ een beetje open gaan staan.
- Stap 7 Schik de gevulde tomaatjes op een bord en leg de bieslook erbij als ’stelen’ van de tulpjes. Gebruik eventueel nog een lint van wortel of komkommer als strik.
Waarom je je eieren eerst moet laten schrikken vóór je ze prakt? Drie goede redenen. Probeer ook eens de extra slanke eiersalade.
Foto via Shutterstock.