Een lekker anders-dan-anders ontbijt; dat zijn deze ontbijtquiches van brood, spek en ei. Heerlijk op een vrije dag of een luie zondagmorgen.
Ontbijtquiches van brood, spek en ei
14 december 2018
: 8
: 25 min
Ingrediënten
- 8 eieren
- 8 sneetjes wit brood
- 50 gram boter
- 80 gram spekblokjes
- Beetje verse bieslook
- Beetje verse peterselie
- Peper en zout
- 8 cocottes (kleine schaaltjes)
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Stap 2 Smelt de boter in een steelpannetje.
- Stap 3 Rol je sneetjes brood zo plat mogelijk met een deegroller.
- Stap 4 Bestrijk het brood aan één kant met de gesmolten boter en duw de sneden brood dan met de beboterde kant naar beneden in de schaaltjes. Maak er een soort broodbakje in een bakje van.
- Stap 5 Verdeel de spek over de broodbakjes. Je kunt in plaats van blokjes spek ook plakken ontbijtspek gebruiken.
- Stap 6 Breek in elk bakje een ei en bak de ontbijtquiches ongeveer 18 minuten in het midden van de oven, zodat het eiwit gestold is.
- Stap 7 Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met wat peterselie en verse bieslook.
Lekker? Probeer dan ook deze ontbijtmuffins eens!
Foto via Shutterstock.