Ontbijtquiches van brood, spek en ei

Ontbijtquiches van brood, spek en ei

Een lekker anders-dan-anders ontbijt; dat zijn deze ontbijtquiches van brood, spek en ei. Heerlijk op een vrije dag of een luie zondagmorgen. 

Ontbijtquiches van brood, spek en ei

14 december 2018
: 8
: 25 min

Door:

Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 8 sneetjes wit brood
  • 50 gram boter
  • 80 gram spekblokjes
  • Beetje verse bieslook
  • Beetje verse peterselie
  • Peper en zout
  • 8 cocottes (kleine schaaltjes)
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Stap 2 Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Stap 3 Rol je sneetjes brood zo plat mogelijk met een deegroller.
  • Stap 4 Bestrijk het brood aan één kant met de gesmolten boter en duw de sneden brood dan met de beboterde kant naar beneden in de schaaltjes. Maak er een soort broodbakje in een bakje van.
  • Stap 5 Verdeel de spek over de broodbakjes. Je kunt in plaats van blokjes spek ook plakken ontbijtspek gebruiken.
  • Stap 6 Breek in elk bakje een ei en bak de ontbijtquiches ongeveer 18 minuten in het midden van de oven, zodat het eiwit gestold is.
  • Stap 7 Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met wat peterselie en verse bieslook.

Lekker? Probeer dan ook deze ontbijtmuffins eens!

Foto via Shutterstock.


Related Posts

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!

Arroz con huevo (rijst met ei uit Chili)

Arroz con huevo (rijst met ei uit Chili)

Arroz con huevo, oftewel: rijst met ei is een populaire lunch in Latijns-Amerika. Het is een simpel gerecht dat bestaat uit, jawel, rijst met een gebakken ei er bovenop.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *