Ben je de standaard pizza een beetje zat? Doe er eens een eitje op! Wedden dat iedereen deze pizza Margherita met ei heerlijk vindt? En zo niet, dan heb je zelf lekker meer…
Zelf je pizzabodem maken, maakt deze pizza natuurlijk nog veel lekkerder, maar soms is kant-en-klaar net iets gemakkelijker. Dat je zelf de tomatensaus maakt, scheelt al veel zout en is natuurlijk het allerlekkerst.
Pizza Margherita met basilicum en ei
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 pizzabodem zonder saus, kant-en-klaar
- 1 eetlepel olijfolie 1 teen knoflook 1/2 ui 200 gram gepelde tomaten in blik 5 gram verse Italiaanse kruiden 1/2 bol mozzarella (bol à 125 g) 45 gram cherrytomaatjes
- Beetje verse basilicum
- Peper en zout
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Stap 2 Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de bliktomaten toe en breng de saus aan de kook.
- Stap 3 Bind de kruiden samen met een stukje keukentouw en voeg ze toe aan de saus. Druk de tomaten stuk en laat de saus 25 minuten zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig.
- Stap 4 Haal de kruiden uit de pan en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Stap 5 Snijd de mozzarella in plakken en halveer de tomaatjes. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodem.
- Stap 6 Zet de pizza voor 13-15 minuten in de oven. Breek als er nog een minuut of 8 baktijd is, de eieren boven de pizza en schuif deze weer de oven in voor de resterende bakminuten.
- Stap 7 Garneer met de verse basilicum.
Tip: leg een voorraadje van de tomatensaus aan, dat scheelt de volgende keer tijd!
Wist je dat er ook hele lekkere ontbijtpizza’s met ei zijn?
Foto via Shutterstock.